LEGE nr. 99 din 26 mai 1998
pentru proclamarea Zilei imnului naţional al României
EMITENT
 • Parlament
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 198 din 28 mai 1998  Parlamentul României adopta prezenta lege.

  Articolul 1

  (1) Se proclama ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României - Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848.
  (2) Ziua imnului naţional al României va fi marcată de către autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul traditiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.


  Articolul 2

  (1) Guvernul şi autorităţile publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în aceasta zi imnul naţional al României să fie intonat în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, precum şi pentru buna desfăşurare a acţiunilor prevăzute la art. 1 alin. (2).
  (2) În municipiul Bucureşti şi în municipiile-reşedinţa de judeţ se vor organiza ceremoniale publice de intonare a imnului naţional al României şi de înălţare a drapelului naţional, pe baza normelor convenite între prefecturi, primării şi comenduirile de garnizoana.


  Articolul 3

  În anul 1998, sarbatoarea Zilei imnului naţional al României se va realiza o dată cu celebrarea Zilei drapelului naţional, la 26 iunie, în şedinţa comuna solemna a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
  Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 27 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
  p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
  ANDREI IOAN CHILIMAN
  Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 18 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
  p. PREŞEDINTELE SENATULUI
  CRISTIAN SORIN DUMITRESCU
  -----------