LEGE nr. 96 din 20 mai 1998
privind proclamarea Zilei drapelului naţional
EMITENT
 • Parlament
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 190 din 22 mai 1998  Parlamentul României adopta prezenta lege.

  Articolul 1

  (1) Se proclama ziua de 26 iunie Ziua drapelului naţional.
  (2) Ziua drapelului naţional va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.


  Articolul 2

  (1) Guvernul şi autorităţile administraţiei publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în aceasta zi drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, şi pentru buna desfăşurare a acţiunilor prevăzute la art. 1 alin. (2).
  (2) În capitala şi în municipiile-reşedinţa de judeţ se vor organiza ceremoniale publice de înălţare a drapelului României, pe baza normelor convenite între prefecturi, primării şi comenduirile de garnizoana.


  Articolul 3

  Cu prilejul sarbatoririi, în anul 1998, a Zilei drapelului naţional, Parlamentul României se va întruni în şedinţa solemna.
  Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 10 martie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
  p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
  ANDREI IOAN CHILIMAN
  Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 23 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.
  p. PREŞEDINTELE SENATULUI
  OLIVIU GHERMAN
  ----------