HOTĂRÂRE nr. 1.046 din 11 decembrie 2013
pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti
EMITENT
 • GUVERNUL
 • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 821 din 23 decembrie 2013  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
  Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

  Articolul UNIC

  Anexa nr. 1 "Descrierea însemnelor pentru gradele profesionale, a însemnului de identificare şi a culorilor din compunerea uniformelor pentru poliţişti" la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 754 din 5 noiembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.
  PRIM-MINISTRU
  VICTOR-VIOREL PONTA
  Contrasemnează:
  ---------------
  Viceprim-ministru,
  Gabriel Oprea
  Ministrul afacerilor interne,
  Radu Stroe
  Viceprim-ministru,
  ministrul finanţelor publice,
  Daniel Chiţoiu
  p. Ministrul delegat pentru buget,
  Gheorghe Gherghina,
  secretar de stat
  Bucureşti, 11 decembrie 2013.
  Nr. 1.046.


  Anexa
  ------
  (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002)
  ----------------------------------------------------
  DESCRIEREA
  însemnelor pentru gradele profesionale,
  a însemnului de identificare şi a culorilor
  din compunerea uniformelor pentru poliţişti
  Descrierea însemnelor pentru gradele profesionale şi a culorilor din compunerea uniformelor pentru:
  I. Poliţia Română, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrare a Bazelor de Date, servicii comunitare
  Gradele profesionale ale poliţiştilor sunt reprezentate prin stele de diferite mărimi pentru corpul ofiţerilor şi barete de formă dreptunghiulară pentru corpul agenţilor, brodate pe un suport care se aplică pe umăr, precum şi prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe mânecile sacoului şi ale scurtei din stofă.
  Însemnul de grad profesional se brodează pe suport textil, de formă dreptunghiulară, având marginile bordurate cu o linie de contur de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia, galben-auriu pentru Poliţia de Frontieră - componenta navală şi gri-fer pentru celelalte structuri.
  Stelele sau baretele sunt de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia şi de culoare galben-aurie pentru celelalte structuri.
  Suportul de grad pentru mânecă, pentru ofiţerii de poliţie, este reprezentat prin 1-3 benzi de diferite dimensiuni, brodate pe suport textil. Broderia este de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia, galben-auriu pentru Poliţia de Frontieră - componenta navală şi gri-fer pentru celelalte structuri.
  Agenţii de poliţie au aplicată pe mâneca sacoului o bandă brodată, de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia, galben-auriu pentru Poliţia de Frontieră - componenta navală şi gri-fer pentru celelalte structuri.
  Petliţele sunt realizate prin brodare pe suport textil şi reprezintă ramuri cu frunze stilizate dispuse în arc de cerc.
  Se aplică pe gulerul sacoului. Broderia este de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia, galben-auriu pentru Poliţia de Frontieră - componenta navală şi gri-fer pentru celelalte structuri.
  Uniforma de ceremonie
  Stelele sunt brodate pe suport textil, de culoare neagră sau albă pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia şi bleumarin-indigo sau albă pentru celelalte structuri.
  Suportul textil este bordurat cu un contur în formă de semicerc.
  Pentru corpul chestorilor de poliţie, pe suportul textil sunt brodate ramuri cu frunze stilizate, care formează o cunună ce încadrează centrul unei stele, de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia, galben-auriu pentru Poliţia de Frontieră - componenta navală şi gri-fer pentru celelalte structuri.
  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni şi linii de contur diferite, astfel:
  - pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, după cum urmează:
  a) pentru chestor de poliţie - o stea;
  b) pentru chestor principal de poliţie - două stele;
  c) pentru chestor şef de poliţie - 3 stele;
  d) pentru chestor general de poliţie - 4 stele;
  - pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastră şi cu diametrul de 2 cm, după cum urmează:
  a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
  b) pentru comisar de poliţie - două stele;
  c) pentru comisar şef de poliţie - 3 stele;
  - pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagră şi cu diametrul de 1,5 cm, după cum urmează:
  a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
  b) pentru inspector de poliţie - două stele;
  c) pentru inspector principal de poliţie - 3 stele.
  Suportul de grad pentru mânecă este reprezentat de 1-3 benzi brodate pe suport textil, de culoare neagră sau albă pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia şi de culoare bleumarin-indigo sau albă pentru celelalte structuri.
  Dimensiunile benzilor sunt diferite, în funcţie de categoriile de ofiţeri, după cum urmează:
  a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi, cu lăţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor - două benzi, cu lăţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor - o bandă, cu lăţimea de 2 cm.
  Pentru efectivele componentei navale, deasupra suportului de grad pentru mânecă se aplică simbolul Gărzii de Coastă (două ancore încrucişate).
  Petliţele sunt reprezentate prin ramuri cu frunze stilizate, dispuse în arc de cerc, brodate pe suport textil, de culoare neagră sau albă pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia şi de culoare bleumarin-indigo sau albă pentru celelalte structuri.
  Numărul ramurilor cu frunze stilizate este diferit, în funcţie de categoriile de ofiţeri, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor - 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor - 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor - 3 ramuri.
  Uniforma de reprezentare şi serviciu
  Stelele şi baretele sunt brodate pe suport textil, de culoare bleumarin-indigo, de formă dreptunghiulară, bordurat cu linie de contur.
  Pentru corpul chestorilor de poliţie sunt brodate pe suport textil ramuri cu frunze stilizate, care formează o cunună ce încadrează centrul unei stele de culoare alb-argintie pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, ale Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, ale serviciilor comunitare ale acesteia, galben-auriu pentru Poliţia de Frontieră - componenta navală şi gri-fer pentru celelalte structuri. Suportul textil este bordurat cu un contur în formă de semicerc.
  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni şi linii de contur diferite, astfel:
  - pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, după cum urmează:
  a) pentru chestor de poliţie - o stea;
  b) pentru chestor principal de poliţie - două stele;
  c) pentru chestor şef de poliţie - 3 stele;
  d) pentru chestor general de poliţie - 4 stele;
  - pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastră şi cu diametrul de 2 cm, după cum urmează:
  a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
  b) pentru comisar de poliţie - două stele;
  c) pentru comisar şef de poliţie - 3 stele;
  - pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagră şi cu diametrul de 1,5 cm, după cum urmează:
  a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
  b) pentru inspector de poliţie - două stele;
  c) pentru inspector principal de poliţie - 3 stele;
  - pentru corpul agenţilor sunt brodate 1-5 barete, după cum urmează:
  a) agent de poliţie - o baretă;
  b) agent principal de poliţie - două barete;
  c) agent şef adjunct de poliţie - 3 barete;
  d) agent şef de poliţie - 4 barete;
  e) agent şef principal - 5 barete.
  Suportul de grad pentru mânecă este reprezentat de 1-3 benzi brodate pe suport textil de culoare bleumarin-indigo, de dimensiuni diferite, în funcţie de categoriile de ofiţeri, după cum urmează:
  a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi, cu lăţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor - două benzi, cu lăţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor - o bandă cu lăţimea de 2 cm.
  Agenţii de poliţie au aplicată pe mâneca sacoului o bandă realizată prin brodare, cu lăţimea de 0,5 cm.
  Pentru efectivele componentei navale, deasupra suportului de grad pentru mânecă se aplică simbolul Gărzii de Coastă (două ancore încrucişate).
  Petliţele sunt reprezentate prin ramuri cu frunze stilizate, dispuse în arc de cerc, brodate pe suport textil de culoare bleumarin-indigo.
  Numărul ramurilor cu frunze stilizate este diferit, în funcţie de categoriile de ofiţeri, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor - 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor - 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor - 3 ramuri;
  d) pentru corpul agenţilor de poliţie - două ramuri.
  II. Aparatul central, structuri subordonate unor unităţi centrale, Direcţia Generală Anticorupţie, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabilului cu Protecţia Datelor Personale, Centrul Naţional SIS, Centrul de Psihosociologie, Casa de Pensii Sectorială, Clubul Sportiv "Dinamo" Bucureşti, structuri în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne
  Gradele profesionale ale poliţiştilor sunt reprezentate prin stele de diferite mărimi pentru corpul ofiţerilor şi barete de forma dreptunghiulară pentru corpul agenţilor, brodate pe un suport aplicat pe umăr, precum şi prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe mânecile sacoului şi ale scurtei din stofă.
  Însemnele de grad profesional se brodează pe suport textil, de formă dreptunghiulară, cu marginile bordurate cu o linie de contur.
  Suportul de grad pentru mânecă, pentru ofiţerii de poliţie, este reprezentat prin 1-3 benzi de diferite dimensiuni, brodate pe suport textil.
  Agenţii de poliţie au aplicată pe mâneca sacoului o bandă brodată.
  Petliţele sunt realizate prin brodare pe suport textil şi reprezintă ramuri cu frunze stilizate, aşezate în arc de cerc. Se aplică pe gulerul sacoului.
  Toate elementele de broderie sunt de culoare alb-argintie.
  Uniforma de ceremonie
  Stelele sunt brodate pe suport textil, de formă dreptunghiulară, de culoare bleumarin sau albă, bordurat cu un contur în formă de semicerc.
  Pentru corpul chestorilor de poliţie, pe suportul textil sunt brodate şi ramuri cu frunze stilizate, care formează o cunună ce încadrează centrul unei stele.
  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni şi linii de contur diferite, astfel:
  - pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, după cum urmează:
  a) pentru chestor de poliţie - o stea;
  b) pentru chestor principal de poliţie - două stele;
  c) pentru chestor şef de poliţie - 3 stele;
  d) pentru chestor general de poliţie - 4 stele;
  - pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastră şi cu diametrul de 2 cm, după cum urmează:
  a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
  b) pentru comisar de poliţie - două stele;
  c) pentru comisar şef de poliţie - 3 stele;
  - pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagră şi cu diametrul de 1,5 cm, după cum urmează:
  a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
  b) pentru inspector de poliţie - două stele;
  c) pentru inspector principal de poliţie - 3 stele.
  Suportul de grad pentru mânecă este reprezentat de 1-3 benzi brodate pe suport textil de culoare bleumarin sau albă, de dimensiuni diferite, în funcţie de categoriile de ofiţeri, după cum urmează:
  a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi, cu lăţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor - două benzi, cu lăţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor - o bandă, cu lăţimea de 2 cm.
  Petliţele sunt realizate prin brodare pe suport textil de culoare bleumarin sau albă şi reprezintă ramuri cu frunze stilizate, aşezate în arc de cerc, având numărul diferit, în funcţie de categoriile de poliţişti, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor - 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor - 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor - 3 ramuri.
  Uniforma de reprezentare şi serviciu
  Stelele şi baretele sunt brodate pe suport textil, de formă dreptunghiulară, de culoare bleumarin, bordurat cu linie de contur.
  Pentru corpul chestorilor de poliţie, pe suportul textil sunt brodate şi ramuri cu frunze stilizate, care formează o cunună ce încadrează centrul unei stele. Suportul textil este bordurat cu un contur în formă de semicerc.
  Stelele care definesc gradul profesional sunt de dimensiuni şi linii de contur diferite, astfel:
  - pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, după cum urmează:
  a) pentru chestor de poliţie - o stea;
  b) pentru chestor principal de poliţie - două stele;
  c) pentru chestor şef de poliţie - 3 stele;
  d) pentru chestor general de poliţie - 4 stele.
  - pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastră şi cu diametrul de 2 cm, după cum urmează:
  a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
  b) pentru comisar de poliţie - două stele;
  c) pentru comisar şef de poliţie - 3 stele;
  - pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagră şi cu diametrul de 1,5 cm, după cum urmează:
  a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
  b) pentru inspector de poliţie - două stele;
  c) pentru inspector principal de poliţie - 3 stele;
  - pentru corpul agenţilor sunt brodate 1-5 barete, după cum urmează:
  a) agent de poliţie - o baretă;
  b) agent principal de poliţie - două barete;
  c) agent şef adjunct de poliţie - 3 barete;
  d) agent şef de poliţie - 4 barete;
  e) agent şef principal - 5 barete.
  Suportul de grad pentru mânecă este reprezentat de 1-3 benzi brodate pe suport textil de culoare bleumarin, de dimensiuni diferite, în funcţie de categoriile de ofiţeri, după cum urmează:
  a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi, cu lăţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
  b) pentru corpul comisarilor - două benzi, cu lăţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
  c) pentru corpul inspectorilor - o bandă, cu lăţimea de 2 cm.
  Agenţii de poliţie au aplicată pe mâneca sacoului o bandă realizată prin brodare, cu lăţimea de 0,5 cm.
  Petliţele sunt realizate prin brodare pe suport textil de culoare bleumarin şi reprezintă ramuri cu frunze stilizate, aşezate în arc de cerc, având numărul diferit, în funcţie de categoriile de poliţişti, astfel:
  a) pentru corpul chestorilor - 5 ramuri;
  b) pentru corpul comisarilor - 4 ramuri;
  c) pentru corpul inspectorilor - 3 ramuri;
  d) pentru corpul agenţilor de poliţie - două ramuri.
  TABELUL Nr. 1
  cuprinzând culorile principalelor articole de echipament
    ARMA ŞI SPECIALITATEAŢINUTAARTICOLE DE ECHIPAMENT
    Şapcă, şepcuţăSacouScurtă exterioară, bluzon (modul), bluză matlasatăPantalonPuloverCămaşăCămaşă- bluză, tricouCravatăFularScurtă, impermeabilPantofi, ghete cu şiretCentură, cureaAccesorii
    I. Chestori, comisari, inspectori, agenţi
    Poliţia Română, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi serviciile comunitare ale acesteiaCeremonieNegru, albNegru, alb-Negru, alb-Alb-Negru cu dungi albeGri bleu- albNegruAlb, negruNegru, albAlb
    ServiciuBleumarin- indigo-Bleumarin indigo cu gri-petrolBleumarin- indigoBleumarin- indigoGri-bleuGri-bleu cu bleumarin, gri-bleu cu alb şi bleumarinBleumarin cu dungi gri-bleuGri-bleu-NegruNegruAlb
    ReprezentareBleumarin- indigoBleumarin- indigo-Bleumarin- indigoBleumarin- indigoGri-bleu, albGri-bleu cu bleumarinBleumarin cu dungi gri-bleuGri-bleuBleumarin- indigo cu gri-petrolNegruNegruAlb
    Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrare a Bazelor de Date şi serviciile comunitare ale acestoraCeremonieBleumarin- indigo, albBleumarin- indigo, alb-Bleumarin- indigo, alb-Alb-BleumarinGri, albBleumarin- indigoNegru, albNegru, albGalben şi gri-fer
    ServiciuBleumarin- indigo, alb*-Bleumarin- indigo cu gri-fer, bleumarin- indigo*Gri-fer, bleumarin- indigo, alb*Bleumarin- indigoGri alb*Gri , alb*BleumarinGri-Negru, alb*NegruGalben şi gri-fer
    ReprezentareBleumarin- indigoBleumarin- indigo-Gri-fer, bleumarin- indigo*Bleumarin- indigoGri, albGri-alb*BleumarinGri, bleumarin, alb*Bleumarin- indigo cu gri-fer, Bleumarin- indigo*NegruNegruGalben şi gri-fer
    Aparatul central, structuri subordonate unor unităţi centrale, Direcţia Generală Anticorupţie, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabilului cu Protecţia Datelor Personale, Centrul Naţional SIS, Centrul de Psihosociologie, Casa de Pensii Sectorială, Clubul Sportiv "Dinamo" Bucureşti, structuri în coordonarea M.A.I.CeremonieBleumarin, albBleumarin, alb-Bleumarin, alb-Alb-BleumarinBleumarin, albBleumarinAlb, negruNegru, albAlb
    ServiciuBleumarin-BleumarinBleumarinBleumarinBleuBleu, bleumarinBleumarinBleumarin-NegruNegruAlb
    ReprezentareBleumarinBleumarin-BleumarinBleumarinBleu, albBleuBleumarinBleumarinBleumarinNegruNegruAlb

    ARMA ŞI SPECIALITATEAŢINUTAARTICOLE DE ECHIPAMENT
    Şapcă, şepcuţăSacouScurtă exterioară bluzon (modul), bluză matlasată, bluzonPantaloniPuloverCămaşăCămaşă- bluzăCravatăFularScurtă, impermeabilPantofi, ghete cu şiret şi carâmb înaltCentură, cureaAccesorii
    I. Studenţi şi elevi
    Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"OraşPoliţie, D.I.P.I.Bleumarin- indigoBleumarin- indigo-Bleumarin- indigoBleumarin- indigoGri-bleu, albGri-bleu cu bleumarinBleumarin cu dungi gri-bleuGri-bleuBleumarin- indigo, cu gri-petrolNegruNegruPortocaliu, alb
    P.F.Bleumarin- indigoBleumarin- indigo-Gri-ferBleumarin- indigoAlb, griGriBleumarinGriBleumarin- indigo, cu gri-ferNegruNegruGalben şi portocaliu
    ClasaToate specialităţileBleumarin- indigo-Bleumarin- indigoBleumarin- indigoBleumarin- indigoGri-bleuBleumarin cu griBleumarin--NegruNegruPortocaliu, alb, galben
    InstruireToate specialităţileBleumarin- indigo-Bleumarin- indigoBleumarin- indigoBleumarin- indigo   Bleumarin cu gri---NegruNegruPortocaliu, alb, galben
    Şcoli pentru formarea poliţiştilorOraşPoliţieBleumarin- indigoBleumarin- indigo-Bleumarin- indigoBleumarin- indigoAlb, gri bleuGri-bleu cu bleumarinBleumarin cu dungi gri-bleuGri-bleuBleumarin- indigo, cu gri-petrolNegruNegruPortocaliu, alb
    P.FBleumarin- indigoBleumarin- indigo-Gri-ferBleumarin- indigoAlb, griGriBleumarinGriBleumarin- indigo, cu gri-ferNegruNegruGalben şi portocaliu
    InstruirePoliţieBleumarin- indigo-Bleumarin- indigo, cu gri-petrolBleumarin- indigoBleumarin- indigoGri-bleuGri-bleu cu bleumarinBleumarin cu dungi gri-bleuGri-bleu-NegruNegruPortocaliu, alb
    P.F.Bleumarin indigo-Bleumarin- indigo, cu gri-ferGri-ferBleumarin- indigoGriGriBleumarinGri-NegruNegruPortocaliu, galben


  ----------- Notă *) Numai pentru componenta navală a Poliţiei de Frontieră.
  -------------