NORME METODOLOGICE din 21 decembrie 2006 privind plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi
EMITENT
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
Publicat în
MONITORUL OFICIAL nr. 1.057 din 30 decembrie 2006
Articolul 1 (1) Institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt instituţiile responsabile cu elaborarea rapoartelor de evaluare iniţială a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea plasarii lor pe piaţa. ... (2) Alimentele şi ingredientele alimentare noi sunt alimentele care intra sub incidenţa Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi. ... (3) Institutul de Sănătate Publică Bucureşti este institutul coordonator pentru activitatea de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi are următoarele atribuţii: ... - transmite la Comisia Europeană rapoartele de evaluare iniţială elaborate de institutele de sănătate publică Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara; - notifica operatorului economic cu privire la decizia de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi sau cu privire la respingerea cererii de plasare a lor pe piaţa; - informează Ministerul Sănătăţii Publice despre decizia de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi în vederea afişării pe site-ul oficial. Articolul 2 Rapoartele de evaluare iniţială a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi, precum şi cererea operatorului economic pentru plasarea pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se fac în conformitate cu prevederile Regulamentului 258/97 privind alimentele şi ingredientele alimentare noi şi ale Recomandarii Comisiei nr. 97/618/CE privind aspectele ştiinţifice şi informaţiile necesare a fi anexate la cererea de plasare pe piaţa a alimentelor şi ingredientelor alimentare noi şi elaborarea raportului de evaluare iniţială în cadrul Regulamentului 258/97 al Parlamentului European şi al Consiliului. Articolul 3 Personalul care are acces la dosarele alimentelor şi ingredientelor alimentare noi are obligaţia de a nu divulga informaţiile considerate a fi confidenţiale. Articolul 4 Controlul pe piaţa al alimentelor şi ingredientelor alimentare noi se face de către inspectorii sanitari din Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice. -------