EMITENT |
**) Anexele nr. 1—42 sunt reproduse în facsimil.
REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A SUBCOMISIEI NAT, IONALE DE EVALUARE A UNITĂT, ILOR DE DIALIZĂ PUBLICE ŞI PRIVATE
Art. 1. (1) Prezentul regulament se referă la organizarea şi funcţionarea Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private(SCNEUD) conform prevederilor Legii nr. 95/2006, înfiinţată în baza Ordinului 637/241/2006 al Ministrului Sănătăţii Publice şi al Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
(2) Regulamentul poate fi modificat la propunerea membrilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private şi aprobat prin ordin al Ministrului Sănătăţii Publice şi Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Art. 2. (1) Procesul de evaluare a unităţilor de dializă se referă la unităţile de dializă publice şi private autorizate de către Ministerul Sănătăţii Publice, pentru a intra în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.
(2) Evaluarea fiecărei unităţi de dializă se face individual, pe centre, staţii de dializă şi unităţi satelite centrului de dializă, ambulatorii sau intraspitaliceşti.
CAPITOLUL I
Componenţa Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private
Art. 3. (1) Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private are în componenţă 3 reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, angajaţi ai acesteia şi 2 reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii Publice angajaţi ai acestuia.
(2) Desemnarea şi revocarea reprezentanţilor instituţiilor menţionate la alin. (1) se face prin Ordin, de către Ministrul Sănătăţii Publice şi Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
(3) Înlocuirea unui reprezentant se face în condiţiile alin. (2), împreună cu notificarea încetării nominalizării reprezentantului precedent.
CAPITOLUL II
Atribuţiile Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private
Art. 4. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private îşi elaborează propriul regulament de organizare şi funcţionare aprobat de Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, publicat prin ordin comun al Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi al Ministrului Sănătăţii Publice.
Art. 5. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private elaborează standardele care cuprind criteriile de evaluare a unităţilor de dializă, ce se aprobă prin ordin al Ministrului Sănătăţii Publice şi al Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Art. 6. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private aprobă, la propunerea reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, formularele cererilor de evaluare , formularele aferente vizitelor de evaluare, chestionarele de evaluare, procesul verbal de evaluare şi decizia de evaluare. Acestea sunt unice la nivel naţional.
Art. 7. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private are ca obiect de activitate evaluarea unităţilor de dializă care doresc să încheie contract cu casele de asigurări de sănătate.
Art. 8. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private dispune efectuarea vizitelor de evaluare şi soluţionează contestaţiile referitoare la procesul de evaluare. Contestaţiile referitoare la procesul de evaluare se pot depune şi la CNESAS. Termenul de soluţionare este de 30 de zile calendaristice de la data înregistrării documentului la secretariatul comisiei.
Art. 9. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private foloseşte formularele cererilor de evaluare, formularele aferente vizitelor de evaluare, chestionarul de evaluare, procesul verbal al vizitei de evaluare şi decizia de evaluare aprobate conform reglementărilor legale.
Art. 10. Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private în exercitarea atribuţiilor ce îi revin emite hotărâri.
CAPITOLUL III
Funcţionarea Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private
Art. 11. (1) Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private desemnează un preşedinte dintre membrii săi. Desemnarea preşedintelui se face prin votul membrilor comisiei.
(2) Mandatul preşedintelui este de 6 luni şi nu se poate repeta mai devreme de 1 an.
(3) Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private are ştampilă proprie, iar actele acesteia sunt semnate numai de preşedinte.
Art. 12. Membrii SCNEUD nu pot face parte din comisiile de evaluare de la nivelul caselor de asigurări de sănătate şi nu pot fi evaluatori pentru subcomisia respectivă.
Art. 13. (1) Sediul Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private este la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
(2) Subcomisia Naţională de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private are un secretar al subcomisiei, desemnat de Medicul Şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Art. 14. Numai membrii Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice şi Private au drept de vot. Cvorumul necesar pentru a lua hotărâri valide este de 3 membri, iar hotărârile se adoptă cu votul majoritătii membrilor prezenţi. În caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui decide. '
ANEXA Nr. 3
ANEXA Nr. 4
ANEXA Nr. 5
ANEXA Nr. 6
ANEXA Nr. 7
ANEXA Nr. 8
ANEXA Nr. 9
ANEXA Nr. 10
ANEXA Nr. 11
ANEXA Nr. 12
ANEXA Nr. 13
ANEXA Nr. 14
REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMISIILOR DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE INVESTIGATII MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ DE LA NIVELUL CASELOR DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Art. 1. Prezentul regulament se referă la organizarea şi funcţionarea Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate, conform prevederilor Legii nr. 95/2006, aprobat prin Ordin al Ministrului Sănătăţii Publice şi al Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Art. 2. Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală, SCNEFIRIM, elaborează regulamentul de organizare şi funcţionare, stabileşte atribuţiile, modul de organizare şi principiile de funcţionare ale Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală, CEFIRIM, de la nivelul caselor de asigurări de sănătate şi coordonează activitatea acestora.
Art. 3 Prezentul regulament poate fi modificat de Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală.
CAPITOLUL I
Componenţa Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice
- Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate
Art. 4. (1) Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate sunt alcătuite din 2 reprezentanţi ai casei de asigurări de sănătate, angajaţi ai acesteia şi un reprezentant al Autorităţii de Sănătate Publică Judeţene, sau după caz al direcţiei medicale din ministerele şi instituţiile cu reţele sanitare proprii, angajat al acesteia.
(2) Desemnarea şi revocarea reprezentanţilor prevăzuţi la alin (1) se face de către conducătorii respectivelor institutii.
(3) Înlocuirea unui reprez ntant se face cu respectarea condiţiilor de la alin. (1) şi (2), împreună cu notificarea încetării nominalizării reprezentantului precedent.
(4) Membrii Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate nu pot fi evaluatori pentru comisia din care fac parte.
CAPITOLUL II
Atribuţiile Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate
Art. 5. Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate au ca obiect de activitate evaluarea furnizorilor de Investigaţii Medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală care doresc să încheie contract exclusiv cu casele de asigurări respective.
Art. 6. (1) Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate dispun efectuarea vizitelor de evaluare şi soluţionează contestaţiile referitoare la procesul de evaluare, conform metodologiei elaborate de Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală. Contestaţiile se pot depune şi la SCNEFIRIM. Termenul de soluţionare este de maxim 30 de zile calendaristice.
(2) Vizita de evaluare este dispusă de către Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate. Vizita de evaluare se realizează în maxim 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii de către furnizor.
Art. 7. Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate folosesc formularele cererilor de evaluare, formularele aferente vizitelor de evaluare, chestionarul de evaluare, procesul verbal al vizitei de evaluare şi decizia de evaluare aprobate conform reglementărilor legale. Acestea sunt unice pe ţară.
Art.8. Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate elaborează un raport anual de activitate pe care îl transmit conducerii fiecărei instituţii ce a nominalizat membrii în comisie, precum şi Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală.
CAPITOLUL III
Funcţionarea Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate
Art. 9. (1) Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate îşi desemnează un preşedinte dintre membrii comisiei respective. Desemnarea preşedintelui se face prin votul membrilor comisiei.
(2) Mandatul preşedintelui este de 6 luni şi nu se poate repeta mai devreme de 1 an.
(3) Comisiile au ştampilă proprie, iar actele acesteia sunt semnate numai
de preşedinte.
Art. 10. (1) Drept de vot au toţi membrii Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate.
(2) Cvorumul necesar pentru a lua hotărâri valide este de 2 membri ai
comisiei.
(3) În caz de egalitate de voturi, votul preşedintelui Comisiei de
Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală decide.
Art. 11. Sediul Comisiilor de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul caselor de asigurări de sănătate este la casele de asigurări de sănătate respective.
ANEXA Nr. 15
ANEXA Nr. 16
ANEXA Nr. 17
ANEXA Nr. 18
ANEXA Nr. 19
STANDARDE PENTRU EVALUAREA UNITĂŢILOR DE DIALIZĂ PUBLICE ŞI PRIVATE
I. STANDARD REFERITOR LA ORGANIZARE
Criterii:
1. Unitatea de dializă are act de înfiinţare sau de organizare conform legislaţiei în vigoare.
2. Unitatea de dializă are aviz de funcţionare eliberat de Autoritatea de Sănătate
Publică, conform prevederilor legale în vigoare şi este înregistrată în Registrul Renal Român.
3. Unitatea de dializă are autorizaţie sanitară în vigoare eliberată de Autoritatea de Sănătate Publică, conform legii/raport sau proces verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare , după caz.
4. Unitatea de dializă are un sediu aflat într-un spaţiu de care dispune în mod legal.
5. Unitatea de dializă are Regulament de Ordine Interioară de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
6. Unitatea de dializă are Regulament de Organizare şi Funcţionare de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
7. Unitatea de dializă face dovada achitării contribuţiei la FNUASS.
8. Unitatea de dializă face dovada deţinerii asigurării de răspundere civilă în domeniul medical.
II. STANDARD REFERITOR LA STRUCTURA DE PERSONAL
Criterii:
1. Medicii care lucrează în unitatea de dializă au drept de liberă practică/certificat de membru al Colegiului Medicilor din România, conform reglementărilor în vigoare.
2. Asistenţii medicali care lucrează în unitatea de dializă au autorizaţie de liberă practică, conform reglementărilor în vigoare.
3. Medicii, asistenţii medicali şi celălalt personal îşi desfăşoară activitatea respectând prevederile legale în materie.
4. Personalul medical care lucrează în unitatea de dializă are asigurare de răspundere civilă (malpraxis) în vigoare.
5. Personalul medical şi celălalt personal care lucrează în unitatea de dializă au fişe de post cu atribuţiile specifice semnate de fiecare angajat şi de reprezentantul legal.
6. Întreg personalul are calificarea necesară îndeplinirii atribuţiilor din fişa de post.
III. STANDARD REFERITOR LA INFORMAREA ASIGURAŢILOR
Criterii:
1. Unitatea de dializă are o firmă vizibilă din exterior.
2. În incinta unităţii de dializă nu este permis accesul animalelor.
3. Unitatea de dializă are un program de lucru stabilit conform reglementărilor legale în vigoare, afişat vizibil din exterior, identic cu cel transmis la casa de asigurări de sănătate.
4. În unitatea de dializă se află expus la loc vizibil numele casei de asigurări de sănătate cu care se află în contract, adresa şi numărul de telefon al acesteia (telverde).
ANEXA Nr. 20
STANDARDE PENTRU EVALUAREA FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FIZIOLOGICE - COMERCIALIZARE
I. STANDARD REFERITOR LA ORGANIZARE
Criterii:
1. Furnizorul are aviz de funcţionare valabil pentru sediu / punctul de lucru, eliberat de Ministerul Sănătăţii Publice, conform prevederilor legale în vigoare.
2. Furnizorul are statut legal din care rezultă obiectul de activitate.
3. Furnizorul are autorizaţie sanitară în vigoare eliberată de Autoritatea de Sănătate Publică, conform legii/raport sau proces verbal de constatare a condiţiilor igienico sanitare, după caz.
4. Furnizorul are declaraţie de conformitate pentru produsele comercializate, eliberată
de producător.
5. Furnizorul are autorizaţie/autorizaţiile de utilizare a dispozitivelor medicale şi/sau, după caz, certificatul/certificatele de înregistrare a dispozitivelor medicale emis/emise de Ministerul Sănătăţii Publice, pentru produsele comercializate.
6. Furnizorul are o evidenţă cantitativ-valorică pentru dispozitivele comercializate.
7. Furnizorul are certificat de înregistrare cu cod unic de înregistrare/deţine autorizaţie sanitară de funcţionare valabilă, act de înfiinţare şi cod fiscal.
8. Furnizorul are sediul/punctul de lucru într-un spaţiu de care dispune în mod legal.
9. Furnizorul asigură accesul persoanelor cu handicap locomotor, are un spaţiu destinat recepţiei asiguraţilor şi sală de aşteptare.
1O. Atât la intrarea cât şi în incinta furnizorului nu există pericol de accidentare sau de vătămare corporală atât pentru asiguraţi cât şi pentru personal.
11. În incinta furnizorului nu este permis accesul animalelor.
12. Furnizorul are încăperi special destinate depozitării produselor comercializate, încercării şi reglării protezei, unde este cazul.
13. Furnizorul are un aparat telefonic funcţional care are alocat un număr de apel, fax şi sistem informatic necesar derulării relaţiilor contractuale cu casa de asigurări de sănătate.
14. Furnizorul are cel puţin un grup sanitar pentru personal şi asiguraţi.
15. În fiecare încăpere există un plan de evacuare în caz de incendiu cu indicarea poziţiei privitorului.
16. Furnizorul are Regulament de Ordine Interioară de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
17. Furnizorul are Regulament de Organizare şi Funcţionare de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
18. Furnizorul deţine dovada achitării contribuţiei la FNUASS.
19. Furnizorul face dovada deţinerii asigurării de răspundere civilă în domeniul medical.
II. STANDARD REFERITOR LA STRUCTURA DE PERSONAL
Criterii:
1. Personalul îşi desfăşoară activitatea respectând prevederile legale în materie.
2. Personalul care lucrează are fişe de post cu atribuţiile specifice semnate de titular şi aprobate de reprezentantul legal.
3. Personalul care lucrează are calificarea necesară îndeplinirii atribuţiilor din fişa de post.
4. Personalul medico-sanitar angajat, după caz, face dovada deţinerii asigurării de
răspundere civilă.
III. STANDARD REFERITOR LA INFORMAREA ASIGURAŢILOR
Criterii:
1. Furnizorul are o firmă vizibilă din exterior, la intrarea în incinta unităţii.
2. Furnizorul are un program de lucru afişat, vizibil din exterior şi este respectat astfel încât să asigure accesul în fiecare zi lucrătoare.
3. La sediul furnizorului se află expus la loc vizibil numele casei de asigurări de sănătate cu care se află în contract, adresa şi numărul de telefon al acesteia (telverde).
4. Furnizorul are afişat la loc vizibil numărul de telefon al serviciului de urgenţă (112).
5. Furnizorul are afişată în sala de aşteptare lista completă, actualizată cu toate produsele, care include preţul de vânzare al acestora si preţul de referinţă.
6. Pentru fiecare produs comercializat există o fişă cu specificaţiile tehnice ale produsului şi care este accesibilă asiguraţilor.
7. Furnizorul respectă prevederile legale referitoare la eliberarea de dispozitive medicale. Există o modalitate de înregistrare a deciziilor emise de Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relaţii contractuale.
8. Furnizorul oferă instrucţiuni de utilizare şi întreţinere pentru dispozitivele comercializate, cel puţin în limba română. Primirea instrucţiunilor este confirmată prin semnătură.
9. Furnizorul are afişat la loc vizibil un document ce conţine drepturile ce decurg din calitatea de asigurat.
10. Personalul care eliberează dispozitive medicale are obligaţia informării asiguraţilor asupra utilizării acestora.
11. Asiguraţii au acces neîngrădit la un registru de reclamaţii şi sesizări, cu paginile numerotate şi vizat de casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale.
IV. STANDARD REFERITOR LA ASIGURAREA SERVICIILOR
Criterii:
1. Furnizorul are certificate de calitate şi de garanţie de la producător, pentru dispozitivele comercializate.
2. Furnizorul are un registru de garanţie cu rubrică pentru service în care asiguraţii confirmă primirea fişei de garanţie şi reparaţiile.
3. Furnizorul are un registru / jurnal de vânzări în care asiguraţii confirmă primirea dispozitivelor, precum şi facturier cu chitanţier.
V. STANDARD REFERITOR LA RELATIA CONTRACTUALĂ FURNIZOR - CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Criterii:
I. Furnizorul a respectat clauzele contractuale aşa cum sunt ele definite în contractul de fumizare de servicii încheiat cu casa de asigurări de sănătate.
A. STANDARDE PENTRU EVALUAREA SPITALELOR
I. STANDARD REFERITOR LA ORGANIZARE
Criterii:
1. Spitalul are act de înfiinţare sau de organizare conform legislaţiei în vigoare.
2. Spitalul are autorizaţie sanitară în vigoare eliberată de Autoritatea de Sănătate Publică, conform legii/raport sau proces verbal de constatare a condiţiilor igienico sanitare, după caz.
3. Spitalul are o structură organizatorică aprobată de Ministerul Sănătăţii Publice.
4. Spitalul are un Regulament de Ordine Interioară avizat de autoritatea de sănătate publică, de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
5. Spitalul are un Regulament de Organizare si Funcţionare avizat de autoritatea de sănătate publică, de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
6. Spitalul face dovada achitării contribuţiei la FNUASS.
7. Există şi funcţionează comisiile proprii spitalului, conform prevederilor legale în vigoare.
8. Există şi funcţionează Consiliul Etic, Consiliul Medical şi Consiliul Ştiinţific pentru spitalele clinice şi institutele şi centrele medicale clinice.
9. Există şi funcţionează consiliul consultativ în cadrul spitalului public. 1O. Spitalul funcţionează într-un spaţiu pe care îl deţine în mod legal.
11. Spitalul are stabilite şi aduse la cunoştinţa personalului medical criteriile de internare pentru fiecare secţie.
12. Personalul medical care asigură garda poate oferi serviciile corespunzătoare tuturor secţiilor din structura spitalului.
13. Spitalul face dovada deţinerii asigurării de răspundere civilă în domeniul medical.
II. STANDARD REFERITOR LA STRUCTURA DE PERSONAL
Criterii:
1. Spitalul respectă normativele în vigoare cu privire la personalul angajat.
2. Medicii care lucrează în spital au drept de liberă practică/certificat de membru al Colegiului Medicilor din România, conform reglementărilor în vigoare.
3. Asistenţii medicali au autorizaţie de liberă practică valabilă.
4. Personalul medical şi celălalt personal îşi desfăşoară activitatea respectând prevederile legale în materie.
5. Personalul medical care lucrează în spital are asigurare de răspundere civilă (malpraxis) în vigoare, conform legii.
6. Întreg personalul are întocmite fişele de post cu atribuţiile specifice, avizate de autoritatea de sănătate publică, cu semnătura fiecărui angajat, a şefului direct şi a reprezentantului legal.
7. Întreg personalul are calificarea necesară îndeplinirii atribuţiilor din fişa de post.
8. Structura de personal este în corelaţie cu structura specifică aprobată.
9. Spitalul are afişat graficul de lucru al personalului angajat pentru luna în curs şi este semnat de coordonator.
9. Spitalul are un serviciu de gardă permanent:
serviciul de gardă are dotarea specifică pentru fumizarea serviciilor de urgenţă;
serviciul de gardă este organizat conform prevederilor legale.
1O. Foile de observaţie au toate rubricile completate la zi.
VI. STANDARD REFERITOR LA REL ŢIA CO T CTUALĂ FURNIZOR - CASA DE ASIGURARI DE SANATATE
Criterii:
1. Furnizorul a respectat clauzele contractuale aşa cum sunt ele definite în contractul de fumizare de servicii încheiat cu casa de asigurări de sănătate.
B. AMBULATORIUL DIN CADRUL SPITALULUI
I. STANDARD REFERITOR LA ORGANIZARE
Criterii:
1. Ambulatoriul spitalului are act de înfiinţare conform legislaţiei în vigoare.
2. Ambulatoriul spitalului are autorizaţie sanitară în vigoare eliberată de Autoritatea de Sănătate Publică, conform legii/raport sau proces verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare , după caz.
3. Ambulatoriul spitalului este în structura aprobată a spitalului.
4. Ambulatoriul spitalului se află într-un spaţiu pe care spitalul îl deţine în mod legal.
5. Ambulatoriul spitalului este menţionat aparte în Regulamentul de Ordine Interioară şi în Regulamentul de Organizare si Funcţionare ale spitalului sau are Regulament de Ordine Interioară şi Regulament de Organizare si Funcţionare propriu de care întreg personalul a luat la cunoştinţă în scris.
6. Ambulatoriul spitalului face dovada deţinerii asigurării de răspundere civilă în domeniul medical.
II. STANDARD REFERITOR LA STRUCTURA DE PERSONAL
Criterii:
1. Structura de personal este în corelaţie cu structura cabinetelor din ambulatoriul pentru care se face contractare cu Casa de Asigurări de Sănătate.
2. Medicii au drept de liberă practică/certificat de membru al Colegiului Medicilor din România, conform reglementărilor în vigoare.
3. Asistenţii medicali au autorizaţie de liberă practică valabilă.
4. Personalul medical care lucrează în ambulatoriu are asigurare de răspundere civilă (malpraxis) în vigoare, conform legii.
5. Personalul medical şi celălalt personal îşi desfăşoară activitatea respectând prevederile legale în materie.
6. Medicii, asistenţii medicali şi celălalt personal au fişe de post cu atribuţiile specifice semnate de titular şi de reprezentantul legal.
7. Personalul are calificarea necesară îndeplinirii atribuţiilor din fişa de post.
III. STANDARD REFERITOR LA INFORMAREA ASIGURAŢILOR
Criterii:
1. În ambulatoriul de specialitate, la nivelul fiecărui cabinet:
se va afişa programul de lucru stabilit conform reglementărilor în vigoare;
- programul de lucru este identic cu cel transmis la Casa de Asigurări de Sănătate;
- programul afişat conţine orele pentru fiecare medic şi asistent medical care lucrează în acel cabinet;
personalul care lucrează în cabinetul medical poartă în permanenţă un ecuson pe care se află inscripţionat numele şi calificarea angajatului respectiv.
2. La nivelul ambulatoriului spitalului:
în incinta furnizorului nu este permis accesul animalelor;
se află afişată în sala de aşteptare lista cu denumirea tuturor cabinetelor de specialitate care funcţionează conform structurii organizatorice aprobate, cu numele medicului de specialitate şi programul de activitate;
se află expus la loc vizibil numele casei de asigurări de sănătate cu care se află în contract, adresa şi numărul de telefon al acesteia (telverde);
se află expus la loc vizibil numărul de telefon al serviciului de urgenţă (112); se află afişat numărul de telefon al direcţiei spitalului/ambulatoriului;
se află afişat numărul de telefon la care se pot face programările; drepturile şi obligaţiile asiguraţilor sunt afişate la loc vizibil;
asiguraţii au acces neîngrădit la un registru de reclamaţii şi sesizări, cu paginile numerotate şi vizat de casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale;
se află afişată contravaloarea serviciilor medicale oferite şi nedecontate de casa de asigurări de sănătate;
se află afişat pachetul de servicii medicale acordat;
IV. STANDARD REFERITOR LA DOTARE
Criterii:
1. Sala de aşteptare a ambulatoriului este dotată cu scaune şi / sau canapea, masă, materiale informative pentru promovarea sănătăţii.
2. Medicamentele şi materialele sanitare utilizate în cadrul activităţii medicale sunt înregistrate pentru fiecare cabinet.
3. Medicamentele şi materialele utilizate în cadrul serviciilor din ambulatoriu sunt depozitate în mod adecvat (conform recomandărilor din prospectul de utilizare).
4. Aparatul de urgenţă:
este dotat cel puţin cu baremul minimal de medicamente şi materiale sanitare;
medicamentele se află în termenul de valabilitate;
este accesibil în timpul programului de activitate al tuturor cabinetelor din structură.
5. Atât la intrarea cât şi în interiorul ambulatoriului nu există pericol de accidentare sau de vătămare corporală atât pentru asiguraţi cât şi pentru personal.
6. Ambulatoriul are verificare metrologică valabilă pentru aparatura din dotare.
7. Ambulatoriul are contract de service/întreţinere pentru aparatura din dotare sau este asigurat de personalul specializat angajat al spitalului / ambulatoriului.
ANEXA Nr. 27
ANEXA Nr. 28
ANEXA Nr. 29
ANEXA Nr. 30
ANEXA Nr. 31
ANEXA Nr. 32
ANEXA Nr. 33
ANEXA nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ........................................................reprezentant legal al
unităţii de dializă............................................................... aflată la adresa,
str.......................................... nr........ localitatea judeţul
.....................telefon..............fax................având actul de înfiinţare sau de organizare nr...........autorizaţia sanitară de funcţionare/raport de inspecţie nr...........cod fiscal.................contul nr.............deschis la Trezoreria statului sau contul nr...........deschis la Banca................asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr............cu valabilitate pana la..........asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr.........autorizaţii de liberă practică/certificatele de membru ale Colegiului Medicilor din România pentru un număr de.........angajaţi, solicit evaluarea unităţii de dializă.
Anexez documentele solicitate conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă.
Mă oblig prin prezenta să fumizez evaluatorilor, informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării unităţii de dializă, precum şi acces liber în spaţiile acesteia.
Furnizorul este de condus de .........................................................
.......................care se legitimează cu BI/CI Seria..........Nr...........................
şi are contractul de muncă nr..............................
Data............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr............................
Data........................
DISPOZITIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE A UNITĂTILOR DE
, DIALIZĂ PUBLICE SI PRIVATE ,
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul / doamna ........................................ care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................... şi domnul / doamna .....................................
care se legitimează cu BI/CI seria ..... nr................. pentru a efectua vizita de evaluare nr..............la unitatea de dializă .....................................................
cu adresa: ...................................................localitatea ................................ la data...............
Au primit în acest scop chestionarul de evaluare nr................
MEDIC- ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Nr..........
Data ........
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
SUBCOMISIA NAŢIONALĂ DE EVALUARE A UNITĂŢILOR DE DIALIZĂ PUBLICE SI PRIVATE
PROCESVERBAL
Subsemnatul I subsemnata ....................................................... evaluator al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice si Private
....................... şi subsemnatul / subsemnata evaluator
al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Unităţilor de Dializă Publice si Private, desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr....... să efectuăm vizita de evaluare nr ,
am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr........ aferent dispoziţiei pentru vizita de evaluare. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului unităţii de dializă, domnul / doamna ................................................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr...........
Unitatea de dializă a obţinut ......DA NU
Conducător al unităţii de dializă............................................................... Semnătura .........................
Ştampila unităţii de dializă ......
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator ................
Semnătura ...............
Evaluator. ...............
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
SUBCOMISIA NAŢIONALĂ DE EVALUARE A UNITĂŢILOR DE DIALIZĂ PUBLICE SI PRIVATE
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate /expert propus ca evaluator pentru evaluarea unităţilor de dializă publice si private, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art.5, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea unităţilor de dializă publice si private. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea unităţilor de dializă publice si private în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura ....................................
Data......................................
Nr.............
Data...........
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
SUBCOMISIA NAŢIONALĂ DE EVALUARE A UNITĂŢILOR DE DIALIZĂ PUBLICE SI PRIVATE
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul. aflat la adresa,
str...................................nr.......localitatea ..................judeţul/sector...........
având reprezentant legal pe actul de înfiinţare sau de
organizare nr..................autorizaţia sanitară de funcţionare nr. cod
fiscal.. ....................contul nr deschis la Trezoreria statului sau contul
nr......................deschis la Banca ................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
Nr.............
Data ...........
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
SUBCOMISIA NAŢIONALĂ DE EVALUARE A UNITĂŢILOR DE DIALIZĂ PUBLICE SI PRIVATE
DECIZIE DE EVALUARE
Furnizorul. aflat la adresa,
str.....................................nr.......localitatea ...............judeţ/sector. .............
având reprezentant legal pe actul de înfiinţare sau de
organizare nr..................autorizaţia sanitară de funcţionare nr cod
fiscal......................contul nr deschis la Trezoreria statului sau contul
nr......................deschis la Banca.....................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la..............
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 34
NORME METODOLOGICE DE EVALUARE
A FURNIZORILOR DE ASISTENTĂ MEDICALĂ DE URGENTĂ
PRESPITALICEASCĂ ŞI T' RANSPORT SANITAR '
CAPITOLUL I
Condiţii generale
Art. 1. - (1) În procesul de evaluare a furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească si transport sanitar intră numai furnizorii autorizaţi de Ministerul Sănătăţii Publice.
(2) Punctele de lucru ale furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă
prespitalicească si transport sanitar se evaluează conform standardelor aplicate furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească si transport sanitar prevăzute în Anexele 20, respectiv 21 şi normelor metodologice de evaluare.
Art.2. - Evaluarea furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar se face de către Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească şi Transport Sanitar. Sediul acestei subcomisii se află la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Art.3. - Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Asistenţă Medicală de Urgenţă si Transport Sanitar, denumită in continuare SCNEFAMUPTS, este înfiinţată în baza ordinului ministrului sănătăţii publice si al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 637/241 din 02.06.2006. SCNEFAMUPTS elaborează standardele si criteriile de evaluare a furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar, metodologia de evaluare precum si propriul regulament de funcţionare.
CAPITOLUL II
Etapele procesului de evaluare
Art. 4. - În vederea evaluării sunt parcurse următoarele etape:
a) Furnizorul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar care solicită evaluarea face o cerere adresată SCNEFAMUPTS, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice;
b) Medicul - Şef al CNAS desemnează prin dispoziţii scrise, al căror model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, 2 evaluatori care vizitează furnizorul pentru a constata în ce măsură acesta corespunde standardelor şi criteriilor de evaluare în vigoare;
c) evaluarea se face pe baza unui chestionar de evaluare care cuprinde standardele şi criteriile de evaluare în vigoare;
d) rezultatul vizitei în vederea evaluării este consemnat într-un proces verbal de evaluare al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, bazat pe chestionarul de evaluare completat de către evaluatori şi care se depune la SCNEFAMUPTS;
e) în procesul verbal de evaluare este consemnat totalul punctajului obţinut de furnizor;
f) chestionarele de evaluare şi un exemplar al procesului verbal de evaluare se depun SCNEFAUTS;
g) un exemplar al procesului verbal rămâne la evaluator;
h) SCNEFAUTS emite notificarea privind evaluarea sau decizia de evaluare, al căror model este prevăzut în anexa nr. 5, respectiv anexa nr. 6, şi programează vizite de evaluare suplimentare la furnizorii de asistenţă medicală de urgenţă si transport sanitar care nu au îndeplinit anumite criterii de eligibilitate; se recomandă efectuarea vizitei de către alţi evaluatori.
CAPITOLUL III
Evaluarea furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar
Art. 5. - Persoanele desemnate să efectueze vizita în vederea evaluării furnizorului, denumite în continuare evaluatori, trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
a) să fie angajaţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, însă nu în cadrul structurii de control sau audit a acesteia, sau experţi angajaţi prin contract şi desemnaţi de la nivel naţional;
b) să fie în subordinea sau coordonarea Medicului Şef;
c) nu lucrează, nu au părţi sociale şi nu fac parte din conducerea vreunui furnizor de asistenţă medicală de urgenţă si transport sanitar;
d) se angajează în scris printr-o declaraţie de compatibilitate, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, că nu se află în conflict de interese.
Art. 6. - Evaluatorii din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sunt desemnaţi de către directorul general al acesteia.
Art. 7. - Evaluatorii sunt răspunzători de evaluarea corectă, în caz contrar aplicându-li-se sancţiuni disciplinare ş1 administrative, la propunerea SCNEFAMUPTS.
Art. 8. - Vizita în vederea evaluării furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească si transport sanitar:
a) se face conform unei programări stabilite cu respectivul furnizor, nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la depunerea cererii de evaluare de către acesta;
b) programarea vizitelor în vederea evaluării se va face de preferinţă în ordinea depunerii cererilor sau astfel încât timpul de lucru al evaluatorilor să fie folosit cât mai eficient;
c) vizitele în vederea evaluării au loc numai în zilele lucrătoare;
d) evaluatorii primesc din partea Medicului - Şef, o dispoziţie pentru vizita de evaluare la respectivul furnizor (anexa nr. 2);
e) evaluatorii au o copie de pe cererea de evaluare depusă de furnizorul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar şi completează pe parcursul vizitei un chestionar de evaluare care conţine standardele şi criteriile de evaluare corespunzătoare tipului de furnizor evaluat;
f) reprezentantul legal al furnizorului contrasemnează un proces verbal de evaluare care se întocmeşte în două exemplare (anexa nr. 3), iar unul din acestea rămâne la furnizor;
g) orice rectificări pe documentele completate în cursul vizitei în vederea evaluării trebuie semnate atât de evaluatori cât şi de reprezentantul legal al furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar;
h) SCNEFAMUPTS ţine un registru în care sunt consemnate cererile de evaluare, precum şi vizitele în vederea evaluării efectuate;
i) după efectuare vizitei în vederea evaluării, evaluatorii predau chestionarul de evaluare completat împreună cu un exemplar al procesului verbal de evaluare, sub semnătură, la SCNEFAMUPTS.
CAPITOLUL IV
Rezultatul vizitei în vederea evaluării şi procedura de contestare
Art. 9. - SCNEFAMUPTS emite notificarea privind evaluarea ce conţine termenul minim de când furnizorul va avea dreptul să depună o nouă cerere de evaluare şi criteriile de eligibilitate considerate neîndeplinite sau decizia de evaluare a cărei valabilitate este de 2 ani.
Art. 10. - Furnizorii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar pot contesta rezultatul vizitei în vederea evaluării, la SCNEFAMUPTS. Contestaţiile trimise de furnizorii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească si transport sanitar vor fi însoţite de o copie a procesului verbal de evaluare, cu menţionarea standardelor sau criteriilor considerate îndeplinite.
Art. 11. - SCNEFAMUPTS va lua o decizie care va fi comunicată furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar în termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea contestaţiei; în acest interval SCNEFAMUPTS va lua toate măsurile în vederea soluţionării contestaţiei, inclusiv prin solicitarea unor documente suplimentare pe care le consideră necesare şi investigaţii la faţa locului, dacă este cazul.
Art. 12. - SCNEFAMUPTS păstrează un dosar pentru fiecare furnizor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar care a solicitat evaluarea şi care conţine următoarele documente:
a) cererea de evaluare depusă de furnizorul de asistenţă medicală de urgenţă si transport sanitar şi documentele anexate;
b) dispoziţia pentru vizita de evaluare;
c) chestionarul de evaluare completat;
d) un exemplar al procesului verbal de evaluare;
e) copia notificării privind evaluarea sau,
f) copia deciziei de evaluare;
ANEXA. nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul. .......................................................reprezentant legal al furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar. .. .. . . .. . .. .. . . . . .. . . .. . .. .. . .. .. .. . .. . .. .. . .. .. .. .. . .. . ... . .. .. . . .. . . . . . .. aflat la adresa,
str.................................................... nr....... localitatea judeţul
..................telefon...............fax având act de înfiinţare/organizare
nr...........autorizaţia sanitară de funcţionare nr....... cod fiscal. contul
nr...........deschis la Trezoreria statului sau contul nr...........deschis la Banca ........autorizaţii de liberă practică pentru un număr de .......angajaţi, dovada asigurării de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr. dovada
asigurării de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar, solicit evaluarea furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar.
Anexez documentele solicitate de Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească şi Transport Sanitar.
Mă oblig prin prezenta să fumizez evaluatorilor, informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar / punctului de lucru, precum şi acces liber în spaţiile acestuia.
Furnizorul are următoarele puncte de lucru/substaţii .........................................
Furnizorul este de condus de .........................................................
Punctul de lucru al furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar este de condus de............................................care se legitimează cu BI/CI Seria..........Nr.......... şi are contractul de muncă nr.......................................
Data ............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească şi Transport Sanitar
Nr.................
Data...............
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
DISPOZITIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE URGENŢĂ PRESPITALICEASCĂ ŞI TRANSPORT SANITAR
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul I doamna care se legitimează cu
BI/CI sena..... nr.................. şi domnul I doamna
.. . ... .. .. .. .. .. ... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................ pentru a efectua vizita de evaluare nr...... la furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească/ transport sanitar / punctul de lucru
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . .. .. .. .. .. . al furnizorului de asistenţă medicală de
urgenţă prespitalicească/ transport sanitar cu
adresa: .. . .. ...... . . . . . .. . . .. .. . .. . .. . .. . .. . .. .. . .. . ... . .. .. . ... localitatea ......................
la data....................... Au primit în acest scop chestionarul de evaluare nr.............
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE URGENŢĂ PRESPITALICEASCĂ ŞI TRANSPORT SANITAR
PROCESVERBAL
Subsemnatul / subsemnata .. . .. . .. . .. ..... .. .. .. .. .. .. .. .. .. . . . .. . . .. . . . . .. . ..... evaluator al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească şi Transport Sanitar şi subsemnatul / subsemnata
.. . ... .. .. .... .. . .. .. . . . . .. .. . . . .. evaluator al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Asistenţă Medicală de Urgenţă Prespitalicească şi Transport Sanitar desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr....... să efectuăm vizita în vederea evaluării nr....., am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr........ aferent dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar / punctului de lucru, domnul / doamna ............................................................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr...........
Furnizorul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar a obţinut ......DA NU
Conducător al furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar / punct de lucru
Semnătura .........................
Ştampila furnizorului de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească / transport sanitar/ punctului de lucru...............
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator ................
Semnătura...............
Data....................
Evaluator................
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE URGENŢĂ PRESPITALICEASCĂ ŞI TRANSPORT SANITAR
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul I subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate/ expert propus ca evaluator pentru evaluarea furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 5, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea furnizorilor de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea furnizorilor de asistentă medicală de urgenţă prespitalicească şi transport sanitar în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura
Data......................................
Nr............
Data .........
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE URGENŢĂ PRESPITALICEASCĂ ŞI TRANSPORT SANITAR
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul/punctul de lucru aflat la adresa,
str.................................nr.........localitatea ................judeţ/sector. ..............
având reprezentant legal pe act de înfiinţare/organizare
nr...........autorizaţia sanitară de funcţionare nr.......... cod fiscal. contul
nr................deschis la Trezoreria statului sau contul nr deschis la
Banca................................................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
Nr............
Data .........
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ DE URGENŢĂ PRESPITALICEASCĂ ŞI TRANSPORT SANITAR
DECIZIE DE EVALUARE
Furnizorul/punctul de lucru aflat la adresa,
str.......................................nr. ........localitatea ..................judeţ/sector.........
având reprezentant legal pe având act de înfiinţare/organizare
nr...........autorizaţia sanitară de funcţionare nr.......... cod fiscal. contul
nr.......................deschis la Trezoreria statului sau contul nr deschis
la Banca ........................a obţinut ......DA NU
Observaţii...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la...................
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 35
NORME METODOLOGICE DE EVALUARE
A FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE
RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCTIONALE
'
CAPITOLUL I
Condiţii generale
Art. 1. - (1) În procesul de evaluare a furnizorilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiente organice sau funcţionale intră numai furnizorii avizaţi de Ministerul Sănătăţii Publice.
(2) Punctele de lucru ale furnizorilor de dispozitive medicale destinate
recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale se evaluează conform standardelor prevăzute în Anexele 22, 23, 24, 25 şi metodologiei aplicate furnizorilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiente organice sau funcţionale.
Art.2. - Evaluarea furnizorilor de dispozitive medicale se face de către Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Dispozitive Medicale. Sediul acestei subcomisii se afla la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Art.3. - Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Dispozitive Medicale, denumită in continuare SCNEFDM, este înfiinţată în baza ordinului ministrului sănătăţii publice si al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 637/241 din 02.06.2006. SCNEFDM elaborează standardele si criteriile de evaluare a furnizorilor de dispozitive medicale metodologia de evaluare precum si propriul regulament de funcţionare.
CAPITOLUL II
Etapele procesului de evaluare
Art. 4. - În vederea evaluării sunt parcurse următoarele etape:
a) Furnizorul de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale care solicită evaluarea face o cerere adresată SCNEFDM, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice specificând tipul de activitate: protezare ORL, protezare membre, producţie, comerţ;
b) Medicul - Şef al CNAS desemnează prin dispoziţii scrise, al căror model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, 2 evaluatori care vizitează furnizorul pentru a constata în ce măsură acesta corespunde standardelor de evaluare în vigoare;
c) vizita în vederea evaluării se face pe baza unui chestionar de evaluare pentru fiecare tip de activitate specificat în cerere, care cuprinde standardele şi criteriile de evaluare în vigoare;
ANEXA nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ........................................................reprezentant legal al furnizorului de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale aflat la adresa,
str...................................... nr....... localitatea judeţul
................cu Certificatul de înregistrare cu cod unic de înregistrare sau, după caz, act de înfiinţare conform prevederilor legale în vigoare ...............avizul de funcţionare emis de Ministerul Sănătăţii Publice nr......autorizaţia sanitară de funcţionare/raport de inspecţie nr..........autorizaţia/autorizaţiile de utilizare a dispozitivelor medicale şi/sau, după caz, certificatul/certificatele de înregistrare a dispozitivelor medicale conform tabelului anexat. contul
nr.........deschis la Trezoreria statului sau contul nr...........deschis la Banca ................telefon............... solicit evaluarea sediului / punctului de lucru
........................................... aflat la adresa, Str......................................
nr....... localitatea .... ........ Judeţul cod
fiscal/CUI. ...............telefon pentru activitatea de
-protezare membre DA/NU
-protezare ORL DA/NU
-producţie DA/NU
-comerţ DA/NU
Anexez documentele solicitate de Subcomisia Naţională de Evaluare a Furnizorilor de Dispozitive Medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale.
Mă oblig prin prezenta să furnizez evaluatorilor, informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării furnizorului de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale / punctului de lucru, precum şi acces liber în spaţiile acestuia.
Furnizorul are următoarele puncte de lucru ..................................................
Sediul/punctul de lucru este de condus de care se legitimează
cu BI/CI Seria.......Nr............ şi are contractul de muncă nr.......................
Data ............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Dispozitive Medicale destinate recuperării unor deficiente organice sau funcţionale
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr...................
Data................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul I doamna ........................................ care se legitimează cu BI/CI seria.... nr............ şi domnul / doamna..............................................
care se legitimează cu BI/CI seria......... nr............. pentru a efectua vizita de evaluare nr....... la sediul/punctul de lucm al furnizorului de dispozitive medicale destinate recuperam unor deficienţe organice sau funcţionale
......................................................sediu/punct de lucru cu adresa: Str...............................................................localitatea ..........................
Judeţul.. ................. la data Au primit în acest scop chestionarul
de evaluare nr.........................
MEDIC -ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Nr................
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE
PROCES VERBAL
Subsemnatul / subsemnata .. .. .. .. .. .. ... .. . .. .. .. .. .. .. . .. .. .. .. . . .. .. .. . .. ..... evaluator al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Dispozitive Medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale şi subsemnatul / subsemnata
.. .. .. .. .. .. .. . . ... .. .. .. .. ... .. .. evaluator al Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Dispozitive Medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr...... să efectuăm vizita în vederea evaluării nr...., am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr....... aferent dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului sediului furnizorului de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale / punctului de lucru, domnul / doamna
iar rezultatele acesteia sunt
consemnate în chestionarul nr..........
Furnizorul de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale a obţinut ...... DA NU
Conducător al sediului furnizorului de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale / punctului de lucru ..............................
Semnătura .........................
Ştampila furnizorului de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale/ punctului de lucru...................
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator................
Semnătura ...............
Data ....................
Evaluator. ............. ..
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
SUBCOMISIA NAŢIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate /expert propus ca evaluator pentru evaluarea furnizorilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 5, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea furnizorilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea furnizorilor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Data......................................
Nr...........
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Data.........
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENT, E ORGANICE SAU FUNCT, IONALE
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul aflat la adresa,
str....................................nr.......localitatea..................judeţ/sector. ...........
având reprezentant legal pe cu Certificatul de înregistrare
cu cod unic de înregistrare sau, după caz, act de înfiinţare conform prevederilor legale în vigoare avizul de funcţionare emis de Ministerul Sănătăţii Publice
nr......autorizaţia sanitară de funcţionare nr..............contul nr deschis la
Trezoreria statului sau contul nr................deschis la Banca a obţinut
......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
Nr...........
ANTET CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Data .........
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
SUBCOMISIA NATIONALĂ DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE DISPOZITIVE MEDICALE DESTINATE RECUPERĂRII UNOR DEFICIENŢE ORGANICE SAU FUNCŢIONALE
DECIZIE DE EVALUARE
Furnizorul aflat la adresa,
str....................................nr.........localitatea ................judeţ/sector. ..........
având reprezentant legal pe .......................................... cu Certificatul de înregistrare cu cod unic de înregistrare sau, după caz, act de înfiinţare conform prevederilor legale în vigoare .....................avizul de funcţionare emis de Ministerul Sănătăţii Publice nr......autorizaţia sanitară de funcţionare nr..............contul nr...............deschis la Trezoreria statului sau contul nr................deschis la Banca.............................a obţinut ..........DA NU.
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la............
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 36
ANEXA. nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ............................................................reprezentant legal al
spitalului .............................................................................cu sediul la adresa
str............................nr..........localitatea ..................judeţul.......................
telefon......................fax............având actul de înfiinţare sau de organizare nr.
.. .... ... autorizaţia sanitară de funcţionare nr........codul fiscal...........şi contul
nr...........deschis la Trezoreria statului sau cont nr...............deschis la
Banca ........................, autorizaţii de liberă practică/certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România pentru un număr de.......angajaţi, dovada asigurării de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr valabilă
până la..........şi dovada asigurării de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr.........., solicit evaluarea spitalului în vederea contractării de servicii spitaliceşti: în regim de spitalizare continuă, în regim spitalizare de zi, servicii medicale în regim ambulatoriu efectuate în cabinete medicale de specialitate, servicii medicale paraclinice în regim ambulatoriu - analize medicale de laborator; radiologie şi imagistică medicală, altele............................................
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Spitalelor şi aduse la cunoştinţă de către Comisia de Evaluare a Spitalelor de la nivelul casei de asigurări de sănătate.
Mă oblig prin prezenta să fumizez evaluatorilor, informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării spitalului, precum şi acces liber în spaţiile acestuia.
Spitalul are în structura aprobată următoarele secţii pentru care solicită evaluarea (în cazul în care secţiile se află la altă adresă decât sediul spitalului se specifică secţia şi locaţia):
Secţiile:
1. ..................................................(adresa )
2. ..................................................(adresa )
3. ..................................................(adresa )
cabinete de specialitate în regim ambulatoriu (adresa )
laborator de analize medicale .....................................................................
laborator de radiologie şi imagistică medicală ................................................. farmacie..............................................................................................
Spitalul este condus de .............................................care se legitimează cu
BI/CI Seria.............Nr. ........ şi are contractul de muncă nr................. .
Semnătura
Data..................
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Spitalelor
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr...........................
Data........................
Judeţul.. ...................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE A SPITALELOR
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul / doamna care se legitimează cu
BI/CI seria.....nr..................,domnul /doamna care
se legitimează cu BI/CI seria......nr........... şi domnul / doamna
.. .. .. .. .. .. ... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................ pentru a efectua vizita în vederea evaluării nr. la
spitalul............................. cu adresa:......................................................
localitatea ................................. la data................. Au primit în acest scop chestionarul nr........................
MEDIC - ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr...........
Data.........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A SPITALELOR PROCESVERBAL
Subsemnatul / subsemnata . .. . .. . .. . .... .. ... . .. .. .. .. .. . ... .. . .. . . .. evaluator al Comisiei de Evaluare a Spitalelor a . .. . .. .. . .. . ... ... . .. .. . ... . .. subsemnatul / subsemnata
............................................ evaluator al Comisiei de Evaluare a Spitalelor a
. .. ... . .. .. . .. . . .. ... .. . . . . .. . şi subsemnatul / subsemnata ......................................
evaluator al Comisiei de Evaluare a Spitalelor a desemnaţi
prin dispoziţia de evaluare nr...... să efectuăm vizita în vederea evaluării nr , am
efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr................. şi tabelele anexe, după cum urmează.................................................................... aferente dispoziţiei
pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului spitalului, domnul / doamna
................................................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr...............
Spitalul a obţinut .......DA NU
Conducător al spitalului ..................................................................... Semnătura .........................
Ştampila spitalului .......................
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la spital.
Evaluator ................
Semnătura ...............
Evaluator ................
Semnătura ...............
Evaluator ................
Semnătura ..............
ANEXA.nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A SPITALELOR
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a casei de asigurări de sănătate a /expert
propus ca evaluator pentru evaluarea spitalelor, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea spitalelor. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea spitalelor în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura ...........................
Data............. :........................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr. ..........
Data .........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A SPITALELOR NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Spitalul aflat la adresa,
str......................................nr........localitatea judeţul/sectorul
..................având reprezentant legal pe actul de înfiinţare sau de
organizare nr..........autorizaţia sanitară de funcţionare nr........codul fiscal. şi
contul nr...........deschis la Trezoreria statului sau cont nr deschis la
Banca........................,...............................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
Nr...........
Data.........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A SPITALELOR DECIZIE DE EVALUARE
Spitalul .....................................aflat la adresa, str............................
...............nr..........localitatea .............................judeţ/sector......................
având reprezentant legal pe actul de înfiinţare sau de
organizare nr..........autorizaţia sanitară de funcţionare nr........codul fiscal. şi
contul nr...........deschis la Trezoreria statului sau cont nr. deschis la
Banca ........................a obţinut.........DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la...............
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 37
ANEXA nr. I
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul reprezentant legal al furnizorului
de îngrijiri medicale la domiciliu.......................................... aflat la adresa, str..................................... nr....... localitatea judeţul
...............telefon...............fax................. cu Certificatul de înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale/actul de înfiinţare sau orgamzare nr..................................autorizaţia de funcţionare nr cont
nr.......deschis la Trezoreria statului sau cont nr. .........deschis la Banca ................cod fiscal/autorizaţia de liber profesionist asigurarea
de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr cu valabilitate
până la............asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr...........autorizaţii de liberă practică şi/sau certificate de membru al Colegiului Medicilor din România pentru personalul medico-sanitar în număr de ......angajaţi, solicit evaluarea sediului/punctului de lucru...............
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Nationale de Evaluare a Furnizorilor de Îngrijiri Medicale la Domiciliu şi aduse la cu oştintă de Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Îngrijiri Medicale la Domiciliu de la ni elul casei de asigurări de sănătate.
Mă oblig prin prezenta să furnizez evaluatorilor informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării precum şi acces liber în spaţiile acestuia.
Furnizorul de îngrijiri medicale la domiciliu are următoarele puncte de lucru................................................................................................
Sediul/punctul de lucru de îngrijiri medicale la domiciliu este
.....................................................care se legitimează
Seria.......Nr. ........... şi are contractul de muncă nr..................
de condus de cu BI/CI
Data............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr................
Data .............
Judeţul. ....................
DISPOZITIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE
, ÎNGRIJIRI LA DOMICILIU
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul / doamna care se legitimează cu
BVCI sena..... nr................... şi domnul / doamna
.. . .. .. .. .. .. . .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................. pentru a efectua vizita în vederea evaluării nr....... la furnizorul de îngr1Jm medicale la domiciliu......................................cu adresa:
.......................................... localitatea ..................... la data Au
primit în acest scop chestionarul nr.............
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr.........
Data .......
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ÎNGRIJIRI LA DOMICILIU
PROCESVERBAL
Subsemnatul I subsemnata . .. . .. . .. . .... .. . .. .. . ... .. . ... . .. . .. . . . .. . . .. .. . . ..... evaluator al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu a şi
subsemnatul / subsemnata . .. . .. . .. .. ... .. . .. .. . .... .. . .. .. . evaluator al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Îngrijiri la Domiciliu a ....................... desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr...... să efectuăm vizita în vederea evaluării nr...., am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr....... aferent dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului furnizorului de îngrijiri medicale la domiciliu domnul I doamna ................................................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr..........
Furnizorul de îngrijiri medicale la domiciliu a obţinut ......DA NU
Conducător al furnizorului de îngrijiri medicale la domiciliu................................
Semnătura .........................
Ştampila .......................
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator ................
Semnătura ...............
Evaluator. ...............
Semnătura ............. ..
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ÎNGRIJIRI LA DOMICILIU
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a casei de asigurări de sănătate a judeţului ,/expert
propus ca evaluator pentru evaluarea furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura
Data.......................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr............
Data .........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ÎNGRIJIRI LA DOMICILIU
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul/punctul de lucru aflat la adresa,
str.....................................nr........localitatea ..................judeţ/sector..........
având reprezentant legal pe cu Certificatul de
înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale/actul de înfiinţare sau organizare nr..................................autorizaţia de funcţionare nr cont
nr..................deschis la Trezoreria statului sau cont nr deschis la
Banca................cod fiscal/ ....................................................................
a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
Nr............
Data.........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE ÎNGRIJIRI LA DOMICILIU
DECIZIE DE EVALUARE
Furnizorul/punctul de lucru aflat la adresa,
str..................................nr.....localitatea .................judeţ/sector. ..............
având reprezentant legal pe cu Certificatul de
înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale/actul de înfiinţare sau organizare nr..................................autorizaţia de funcţionare nr cont
nr................deschis la Trezoreria statului sau cont nr deschis la
Banca ................cod fiscal/ ..............................................
a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la........... .
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 38
ANEXA nr. I
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ........................................................reprezentant legal al
farmaciei/punctului de lucru.......................................... aflată la adresa, str............................................... nr......... localitatea .........................
judeţul/sector ....................telefon........................fax , înregistrată
la Registrul Comerţului. ..............cu certificatul de înmatriculare ..................având contul nr deschis la Trezoreria statului
sau cont nr...............deschis la Banca ............, cod fiscal. , asigurarea de
răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr........cu valabilitate până în data............, asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul farmaceutic-farmacişti şi asistenţi de farmacie nr..............., autorizaţii de liberă practică/certificatul de membru al Colegiului Farmaciştilor din România pentru un număr de.............angajaţi, conform tabelului, solicit evaluarea farmaciei/punctului de lucru.
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Farmaciilor şi aduse la cunoştinţă de Comisia de Evaluare a Farmaciilor de la nivelul casei de asigurări de sănătate.
Mă oblig prin prezenta să furnizez evaluatorilor, informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării farmaciei/punctului de lucru, precum şi acces liber în spaţiile acesteia.
Farmacia are următoarele puncte de lucru: 1...................................................adresa .............................................
2. ..................................................adresa.............................................
3. ..................................................adresa............................................
Farmacia/punctul de lucru este condusă de care se
legitimează cu BI/CI Seria..........Nr............................ şi are contractul de muncă nr..........
Data............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Farmaciilor
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr............................
Data........................
Judeţul. ....................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE A FARMACIILOR
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul / doamna ........................................ care se legitimează cu
BI/CI seria... nr.......... şi domnul/ doamna care se
legitimează cu BI/CI seria..... nr.............. pentru a efectua vizita de evaluare nr.......la farmacia/punctul de lucru cu
adresa:.....................................localitatea .. . . .. . .. .. . . . . .. . . . . .. . .. . la
data............... Au primit în acest scop chestionarul nr.............
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr.....................
Data....................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FARMACIILOR
PROCES VERBAL
Subsemnatul / subsemnata ....................................................... evaluator al Comisiei de Evaluare a Farmaciilor a şi subsemnatul / subsemnata
. .. .. .. .. .. ... .. .. . . .. . . . . .. .. . . .. evaluator al Comisiei de Evaluare a Farmaciilor a
....................... desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr să efectuăm vizita în
vederea evaluării nr....., am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr. şi tabelele anexe aferente
dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului farmaciei/punctului de lucru domnul/doamna ..........................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr...........
Farmacia/punctul de lucru a obţinut ......DA NU
Conducător al farmaciei/punctului de lucru................................................ Semnătura .........................
Ştampila farmaciei/punctului de lucru.......................
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator. ...............
Semnătura ...............
Evaluator. ...............
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A FARMACIILOR
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a casei de asigurări de sănătate a ...........................,/expert, propus ca evaluator pentru evaluarea farmaciilor/punctelor de lucru ale farmaciilor, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea farmaciilor. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea farmaciilor/punctelor de lucru ale farmaciilor, în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura
Data......................................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr............
Data..........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FARMACIILOR
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Farmacia/punctul de lucru...............................................................
aflat/ăla adresa, str...........................nr........localitatea judeţ/sector
...............având reprezentant legal pe înregistrată la Registrul
Comerţului ...............cu certificatul de înmatriculare având contul
nr.................deschis la Trezoreria statului sau cont nr deschis
la Banca............cod fiscal..........................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
Nr............
Data..........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FARMACIILOR DECIZIE DE EVALUARE
Farmacia/punctul de lucru...............................................................
aflat/ă la adresa, str............................nr......localitatea judeţul/sector
..................având reprezentant legal pe înregistrată la
Registrul Comerţului cu certificatul de
înmatriculare ...................având contul nr. deschis la Trezoreria
statului sau cont nr........................deschis la Banca cod
fiscal......................................a obţinut .........DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la ..............
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 39
ANEXA nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ........................................................reprezentant legal al
cabinetului de medicină dentară .......................................... aflat la adresa, str...................................... nr........ localitatea judeţul
............................telefon...................fax................... cu certificat de
înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale..............nr.............sau actul de înfiinţare sau organizare a unităţii sanitare nr............autorizaţia sanitară de funcţionare nr..............cont nr............deschis la Trezoreria statului sau cont
nr.............deschis la Banca cod
fiscal.............................asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical
pentru furnizor nr............cu valabilitate până la asigurarea de răspundere
civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr...........autorizaţii de liberă practică/certificatele de membru ale Colegiului Medicilor Dentişti pentru un număr de angajaţi, solicit evaluarea cabinetului sus-numit I punctului de lucru.
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Cabinetelor de Medicină Dentară şi aduse la cunoştinţă de Comisia de Evaluare a Cabinetelor de Medicină Dentară de la nivelul casei de asigurări de sănătate.
Mă oblig prin prezenta să fumizez evaluatorilor informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării furnizorului, precum şi acces liber în spaţiile acestuia.
Furnizorul are următoarele puncte de lucru .................................................
Furnizorul este de condus de .........................................................care se legitimează cu BI/CI.. ..........seria...........nr..............şi are contract de muncă, după caz, nr.............
Data ............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Cabinetelor de Medicină Dentară
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr............................
Data........................
Judeţul .....................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE
Se numeşte domnul / doamna ........................................ care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................... şi domnul I doamna
.................................... .... care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................. pentru a efectua vizita în vederea evaluării nr....... la cabinetul de medicină dentară............................................................. cu adresa:
.................. .. . . .. .. . . .. . . . ... ... ... localitatea . .. . . . . .. .. . . .. .. . .. .. . .. la
data....................... Au primit în acest scop chestionarul nr............... .
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr......... Data......
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR DE MEDICINĂ DENTARĂ
PROCES VERBAL
Subsemnatul / subsemnata ................................................. ...... evaluator al Comisiei de Evaluare a Cabinetelor de Medicină Dentară a şi
subsemnatul / subsemnata .................................. evaluator al Comisiei de Evaluare a Cabinetelor de Medicină Dentară a....................... desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr....... să efectuăm vizita în vederea evaluării nr......, am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr........ aferent dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa conducătorului cabinetului de medicină dentară, domnul I doamna ............................................................., iar
rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr........... Furnizorul de servicii stomatologice a obţinut ......DA NU
Conducător al cabinetului de medicină dentară Semnătura .........................
Ştampila cabinetului de medicină dentară ...............
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator ................
Semnătura ...............
Evaluator................
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR DE MEDICINĂ DENTARĂ
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a casei de asigurări de sănătate a.......................... ./expert propus ca evaluator pentru evaluarea cabinetelor de medicină dentară, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea furnizorilor de servicii stomatologice. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea cabinetelor de medicină dentară în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura
Data ......................................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr...............
Data..................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR DE MEDICINĂ DENTARĂ
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Cabinetul de medicină dentară/punctul de lucru...................................... aflat la adresa, str.........................nr......localitatea...............judeţ/sector. ........ având reprezentant legal pe cu certificat de înregistrare
în registrul unic al cabinetelor medicale................nr sau actul de înfiinţare
sau organizare a unităţii sanitare nr autorizaţia sanitară de funcţionare
nr.....................cont nr deschis la Trezoreria statului sau cont
nr.................deschis la Banca .................cod fiscal. a obţinut
......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
Nr...............
Data..................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR DE MEDICINĂ DENTARĂ
DECIZIE DE EVALUARE
Cabinetul de medicină dentară/punctul de lucru...................................... aflat la adresa, str.......................nr.......localitatea ...............judeţ/sector. ........ având reprezentant legal pe ................................. cu certificat de înregistrare în
registrul unic al cabinetelor medicale ..............nr sau actul de înfiinţare sau
organizare a unităţii sanitare nr autorizaţia sanitară de funcţionare
nr...........................cont nr.....................deschis la Trezoreria statului sau cont
nr........................deschis la Banca .................cod fiscal. a obţinut
......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la ..............
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 40
NORME METODOLOGICE DE EVALUARE
A FURNIZORILOR DE INVESTIGATU MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
CAPITOLUL I
Condiţii generale
Art. 1. - (1) În procesul de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie si imagistică medicală intră furnizorii de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală înregistraţi în registrul unic al cabinetelor medicale şi care sunt organizaţi conform OG nr. 124 / 1998, aprobată cu modificări prin Legea nr. 629 / 2001, furnizorii de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală din ambulatoriile de specialitate din structura spitalelor inclusiv ale celor din ministerele şi instituţiile cu reţele sanitare proprii, furnizorii de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală din unităţi sanitare cu sau fără personalitate juridică inclusiv cele din ministerele şi instituţiile cu reţele sanitare proprii. Procesul de evaluare se realizează conform standardelor prevăzute în Anexa 30 şi metodologiei de evaluare.
(2) Punctele de lucru ale furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală se evaluează conform standardelor şi metodologiei aplicate furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice-radiologie şi imagistică medicală.
(3) În prezentele norme metodologice, casele de asigurări de sănătate judeţene, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Casa de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti precum şi Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului sunt numite în continuare case de asigurări de sănătate.
(4) În prezentele norme metodologice, Comisiile Judeţene de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală, Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a Municipiului Bucureşti, Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului denumite în continuare comisii de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală, CEFIRIM, sunt subordonate Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice
- Radiologie şi Imagistică Medicală denumită în continuare SCNEFIRIM.
Art. 2. - Evaluarea furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală se face de către Comisiile Judeţene de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală, respectiv Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a Municipiului Bucureşti, în funcţie de judeţul unde se află furnizorul de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală. Sediul acestor comisii se află la serviciul / compartimentul evaluare al Casei de Asigurări de Sănătate.
care se întocmeşte în două exemplare (anexa nr. 3), iar unul din acestea rămâne la furnizorul de investigaţii medicale paraclinice - radiologie si imagistică medicală;
g) orice rectificări pe documentele completate în cursul vizitei în vederea evaluării trebuie semnate atât de evaluatori cât şi de reprezentantul legal al furnizorului;
h) CEFIRIM ţine un registru în care sunt consemnate cererile de evaluare, precum şi vizitele efectuate în vederea evaluării;
i) după efectuarea vizitei în vederea evaluării, evaluatorii predau chestionarul de evaluare completat împreună cu un exemplar al procesului verbal de evaluare, sub semnătură, la comisia de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală.
CAPITOLUL IV
Rezultatul vizitei în vederea evaluării şi procedura de contestare
Art. 13. - Rezultatul evaluării stabileşte eligibilitatea furnizorului în vederea contractării.
Art. 14. - CEFIRIM emite notificarea privind evaluarea ce conţine termenul minim de când furnizorul va avea dreptul să depună o nouă cerere de evaluare şi criteriile de eligibilitate considerate neîndeplinite sau decizia de evaluare a cărei valabilitate este de 2 ani.
Art. 15. - Furnizorul de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală poate contesta rezultatul vizitei în vederea evaluării la SCNEFIRIM. Contestaţiile trimise de furnizorii de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală vor fi însoţite de o copie a procesului verbal de evaluare, cu menţionarea standardelor sau criteriilor de evaluare considerate îndeplinite.
Art. 16. -SCNEFIRIM va lua o decizie care va fi comunicată furnizorului de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală în termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea contestaţiei; în acest interval comisia de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală va lua toate măsurile în vederea soluţionării contestaţiei, inclusiv plin solicitarea unor documente suplimentare pe care le consideră necesare şi investigaţii la faţa locului, dacă este cazul.
Art. 17. - Comisiile de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală păstrează un dosar pentru fiecare furnizor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală care a solicitat evaluarea şi care conţine următoarele documente:
a) cererea de evaluare depusă de furnizorul de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală şi documentele anexate;
b) dispoziţia pentru vizita de evaluare;
c) chestionarul de evaluare completat;
d) un exemplar al procesului verbal de evaluare;
e) copia notificării privind evaluarea sau,
f) copia deciziei de evaluare;
ANEXA nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ........................................................reprezentant legal al furnizorului de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală........................ aflat la adresa, str.........................................
nr.... localitatea ...................judeţul...............telefon...............fax cu
certificatul de îmegistrare în registrul unic al cabinetelor medicale ...............nr.............actul de înfiinţare sau organizare a unităţii
sanitare ................autorizaţia sanitară de funcţionare nr.............autorizaţia de funcţionare nr.........cont nr............deschis la Trezoreria statului sau cont nr.............deschis la Banca..............cod fiscal. asigurarea
de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr..........cu valabilitate până la .........asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr......... autorizaţii de liberă practică/certificatele de membru ale Colegiului Medicilor din România pentru un număr de..........angajaţi, solicit evaluarea sediului/punctului de lucru/filialei, în vederea contractării de servicii corespunzătoare specialităţilor din structură. Menţionez că structura pentru care solicit evaluarea este:
Cabinet radiologie, adresa................................................................................................
Cabinet CT, adresa...........................................................................................................
Cabinet RMN, adresa.......................................................................................................
Cabinet ECOGRAFIE, adresa..........................................................................................
Cabinet radiologie imagistică intervenţională, adresa......................................................
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală şi aduse la cunoştinţă de Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală de la nivelul casei de asigurări de sănătate.
Mă oblig prin prezenta să furnizez evaluatorilor informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării, precum şi acces liber în spaţiile deţinute.
Furnizorul are următoarele puncte de lucru ....................................................
Furnizorul este condus de...............................care se legitimează cu BI/CI
seria .........nr.........şi are contract de muncă, după caz, nr...........
Data............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr...........................
Data........................
Judeţul. ....................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE
Se numeşte domnul I doamna care se legitimează cu
BI/CI sena..... nr................... şi domnul I doamna
. .. .... .. . .. . . .. . .. .. .. .. . . .. . .. .. .. .. .. care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................. pentru a efectua vizita în vederea evaluării nr....... la sediul furnizorului de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală / punctul de lucru/filiala ...................................al/a furnizorului de investigaţii
medicale paraclinice .............................................sediu/punct de lucru/filială cu adresa .............................................................localitatea ....................
la data....................... Au primit în acest scop chestionarul nr......... .
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr.........
Data.......
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE INVESTIGATU MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDiCALĂ
PROCESVERBAL
Subsemnatul / subsemnata ... . . . ... ...... . ... . .. .. ... .. .. ... . .. . . . .. . . . . . .. .. .... evaluator al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a Judeţului . .. . .. . .. .. .. .. ... .. ... şi subsemnatul I subsemnata
.. ... .. .. .. ... . . .. . . . . . .. . . ... . . .. evaluator al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a Judeţului
....................... desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr să efectuăm vizita în
vederea evaluării nr....., am efectuat această vizită Ia adresa indicată, Ia data................ şi am completat chestionarul nr........ şi tabelele anexe, după cum
urmează.......................... aferente dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa reprezentantului legal al furnizorului, domnul / doamna ............................................................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr...........
Furnizorul de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală a obţinut ......DA NU
Reprezentant legal.............................................. al furnizorului de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală / punct de lucru/filială ...........................................
Semnătura .........................
Ştampila furnizorului de Investigaţii Medicale Paraclinice - Radiologie şi Imagistică Medicală/ punctului de lucru/filialei....................
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator ................
Semnătura .............. .
Evaluator. ...............
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE INVESTIGATU MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a casei de asigurări de sănătate a /expert propus ca
evaluator pentru evaluarea furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice pentru evaluarea furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - radiologie şi imagistică medicală în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura
Data......................................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr................
Data ................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE INVESTIGATU MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul aflat la adresa,
str....................................localitatea ..................nr......judeţ/sector .............
având reprezentant legal pe ................................. cu certificatul de înregistrare
în registrul unic al cabinetelor medicale ...............nr actul de înfiinţare sau
organizare a unităţii sanitare autorizaţia sanitară de funcţionare
nr.............autorizaţia de funcţionare nr.........cont nr deschis la Trezoreria
statului sau cont nr.............deschis Ia Banca..............cod fiscal. ...................... a obţinut ......DA NU
Observaţii...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
Nr................
Data................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE INVESTIGATII MEDICALE PARACLINICE - RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDiCALĂ
DECIZIE DE EVALUARE
Furnizorul aflat la adresa,
str....................................localitatea ..................nr......judeţ/sector. ............
având reprezentant legal pe ............................... cu certificatul de înregistrare în
registrul unic al cabinetelor medicale..................nr actul de înfiinţare sau
organizare a unităţii sanitare autorizaţia sanitară de funcţionare
nr.............autorizaţia de funcţionare nr.........cont nr deschis la Trezoreria
statului sau cont nr.............deschis la Banca ..............cod fiscal....................... a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la.................
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 41
NORME METODOLOGICE DE EVALUARE
A FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE -
ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
CAPITOLUL I
Condiţii generale
Art. 1. - (1) În procesul de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator intră furnizorii de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator înregistraţi în registrul unic al cabinetelor medicale şi care sunt organizaţi conform OG nr. 124 / 1998, aprobată cu modificări prin Legea nr. 629 / 2001, furnizorii de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator din ambulatoriile de specialitate din structura spitalelor inclusiv ale celor din ministerele şi instituţiile cu reţele sanitare proprii, furnizorii de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator din unităţi sanitare cu sau fără personalitate juridică inclusiv cele din ministerele şi instituţiile cu reţele sanitare proprii. Procesul de evaluare se realizează conform standardelor prevăzute în Anexa 31 şi metodologiei de evaluare.
(2) Punctele de lucru/filialele furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator se evaluează conform standardelor şi metodologiei aplicate furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator.
(3) În prezentele norme metodologice, casele de asigurări de sănătate judeţene, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Casa de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti precum şi Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului sunt numite în continuare case de asigurări de sănătate.
(4) În prezentele norme metodologice, Comisiile Judeţene de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator, Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator a Municipiului Bucureşti, Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti şi Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului denumite în continuare comisii de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator, CEFAML, sunt subordonate Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator denumită în continuare SCNEFAML.
Art. 2. - Evaluarea furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator se face de către comisiile judeţene de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator, respectiv Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator a Municipiului Bucureşti, în funcţie de judeţul unde se află furnizorul de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator. Sediul acestor comisii se află la serviciul / compartimentul evaluare al casei de asigurări de sănătate.
Art. 3. - Casa de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti precum şi Casa de Asigurări de Sănătate a
Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului îşi organizează comisii de evaluare proprii pentru a evalua numai furnizorii de servicii medicale paraclinice analize medicale de laborator aflate în contract exclusiv cu aceste case de asigurări de sănătate sau ce doresc să intre în relaţie contractuală cu acestea.
Art. 4. - Pentru furnizorii de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator care doresc să încheie contracte de fumizare de servicii şi cu Casa de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti precum şi cu Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi sunt deja evaluaţi prin comisiile judeţene de evaluare sau a Municipiului Bucureşti, aceste case de asigurări de sănătate iau în considerare deciziile de evaluare emise de comisiile judeţene de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator şi Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator a Municipiului Bucureşti.
Art. 5. - Comisiile de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator sunt subordonate Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator.
CAPITOLUL II
Etapele procesului de evaluare
Art. 6. - În vederea evaluării sunt parcurse următoarele etape:
a) Furnizorul de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator care solicită evaluarea face o cerere adresată comisiilor de evaluare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice;
b) Medicul - Şef al casei de asigurări de sănătate desemnează prin dispoziţii scrise, al căror model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, 2 evaluatori care vizitează furnizorul pentru a constata în ce măsură acesta corespunde standardelor şi criteriilor de evaluare în vigoare;
c) evaluarea se face pe baza unui chestionar de evaluare care cuprinde standardele şi criteriile de evaluare în vigoare;
d) rezultatul vizitei de evaluare este consemnat într-un proces verbal de evaluare al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, bazat pe chestionarul de evaluare completat de către evaluatori şi care se depune la comisia de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator;
e) în procesul verbal de evaluare este consemnat totalul punctajului obţinut de acesta;
f) chestionarele de evaluare şi un exemplar al procesului verbal de evaluare se depun la comisia de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator;
g) comisia de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator emite notificarea privind evaluarea sau decizia de evaluare, al căror model este prevăzut în anexa nr. 5, respectiv anexa nr. 6 şi programează vizite de evaluare suplimentare la furnizorii de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator care nu au îndeplinit anumite criterii de eligibilitate; se recomandă efectuarea vizitei de către alţi evaluatori.
CAPITOLUL III
Evaluarea furnizorului de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator
Art. 7. - Persoanele desemnate să efectueze vizita în vederea evaluării furnizorului, denumite în continuare evaluatori, trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
a) să fie - angajaţi ai caselor de asigurări de sănătate respective, însă nu în cadrul structurii de control, audit sau contractare pentru categoria de furnizori la care participă la contractare, sau
- angajaţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, sau
- experţi angajaţi prin contract şi desemnaţi de la nivel naţional, sau
- angajaţi ai caselor judeţene de asigurări de sănătate pentru evaluare încrucişată interjudeţeană coordonată de la nivel naţional;
b) să fie în subordinea sau coordonarea Medicului Şef;
c) nu lucrează, nu au părţi sociale şi nu fac parte din conducerea vreunui furnizor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator;
d) se angajează în scris printr-o declaraţie de compatibilitate, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice, că nu se află în conflict de interese.
Art. 8. - Evaluatorii din cadrul casei de asigurări de sănătate sunt desemnaţi de către preşedintele - director general al acesteia şi beneficiază de instruire de bază şi continuă a cărei tematică este stabilită de SCNEFAML.
Art. 9. - În cazul în care la casa de asigurări de sănătate respectivă nu există un număr suficient de evaluatori, aceasta poate solicita trimiterea unor evaluatori de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Art. 10. - Evaluatorii sunt răspunzători de evaluarea corectă, în caz contrar aplicându-li-se sancţiuni disciplinare şi administrative, la propunerea comisiei de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator.
Art. 11. - Evaluatorii pot solicita reanalizarea faptelor asupra cărora s-au aplicat sancţiuni la SCNEFAML. Decizia SCNEFAML este definitivă.
Art. 12. - Vizita în vederea evaluării a furnizorului de servicii medicale paraclinice analize medicale de laborator :
a) se face conform unei programări stabilite cu respectivul furnizor, nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la depunerea cererii de evaluare de către acesta;
b) programarea vizitelor în vederea evaluării se va face de preferinţă în ordinea depunerii cererilor sau astfel încât timpul de lucru al evaluatorilor să fie folosit cât mai eficient;
c) vizitele în vederea evaluării au loc numai în zilele lucrătoare;
d) evaluatorii primesc din partea medicului-şef al casei de asigurări de sănătate o dispoziţie pentru vizita în vederea evaluării respectivului furnizor(anexa nr. 2);
e) evaluatorii au o copie de pe cererea de evaluare depusă de furnizorul de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator şi completează pe parcursul vizitei un chestionar de evaluare care conţine standardele şi criteriile de evaluare corespunzătoare tipului de furnizor evaluat;
f) reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator contrasemnează un proces verbal de evaluare care se întocmeşte în două exemplare (anexa nr. 3), iar unul din acestea rămâne la furnizorul de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator;
g) orice rectificări pe documentele completate în cursul vizitei în vederea evaluării trebuie semnate atât de evaluatori cât şi de reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator;
h) CEFAML ţine un registru în care sunt consemnate cererile de evaluare, precum şi vizitele efectuate în vederea evaluării;
i) după efectuarea vizitei în vederea evaluării, evaluatorii predau chestionarul de evaluare completat împreună cu un exemplar al procesului verbal de evaluare, sub semnătură, la comisia de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator.
CAPITOLUL IV
Rezultatul vizitei în vederea evaluării şi procedura de contestare
Art. 13. - Rezultatul evaluării stabileşte eligibilitatea furnizorului în vederea contractării.
Art. 14. - CEFAML emite notificarea privind evaluarea ce conţine termenul minim de când furnizorul va avea dreptul să depună o nouă cerere de evaluare şi criteriile considerate neîndeplinite sau decizia de evaluare a cărei valabilitate este de 2 ani.
Art. 15. - Furnizorul de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator poate contesta rezultatul vizitei în vederea evaluării la SCNEFAML. Contestaţiile trimise de furnizorii de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator vor fi însoţite de o copie a procesului verbal de evaluare, cu menţionarea standardelor sau criteriilor de evaluare considerate îndeplinite.
Art. 16. - SCNEFAML va lua o decizie care va fi comunicată furnizorului de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator în termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea contestaţiei; în acest interval SCNEFAML va lua toate măsurile în vederea soluţionării contestaţiei, inclusiv prin solicitarea unor documente suplimentare pe care le consideră necesare şi servicii la faţa locului, dacă este cazul.
Art. 17. - Comisiile de evaluare a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator păstrează un dosar pentru fiecare furnizor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator care a solicitat evaluarea şi care conţine următoarele documente:
a) cererea de evaluare depusă de furnizorul de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator şi documentele anexate;
b) dispoziţia pentru vizita de evaluare;
c) chestionarul de evaluare completat;
d) un exemplar al procesului verbal de evaluare;
e) copia notificării privind evaluarea, sau,
f) copia deciziei de evaluare;
ANEXA nr. I
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul reprezentant legal al furnizorului
de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator............................
........................ aflat la adresa, str......................................... nr........
localitatea .....................judeţul...................telefon...............fax................
cu certificatul de înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale ...............nr.............actul de înfiinţare sau organizare a unităţii
sanitare................autorizaţia sanitară de funcţionare nr.............autorizaţia de funcţionare nr.........cont nr............deschis la Trezoreria statului sau cont nr.............deschis la Banca..............cod fiscal..........................asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr..........cu valabilitate până la .........asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr......... autorizaţii de liberă practică/certificatele de membru ale Colegiului Medicilor din România pentru un număr de.........angajaţi, solicit evaluarea sediului/punctului de lucru/filialei.
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator şi aduse la cunoştinţă de Comisia de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator de la nivelul casei de asigurări de sănătate.
Mă oblig prin prezenta să fumizez evaluatorilor informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării, precum şi acces liber în spaţiile deţinute.
Furnizorul are următoarele puncte de lucru ....................................................
Furnizorul este condus de...............................care se legitimează cu BI/CI
seria.........nr.........şi are contract de muncă, după caz, nr...........
Data............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice - Analize Medicale de Laborator
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr............................
Data........................
Judeţul .....................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE
Se numeşte domnul / doamna ........................................ care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................... şi domnul I doamna
. .. .. ... .. .. .. . .. . . .. .. . . . . .. . .. . . .. . ... care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................. pentru a efectua vizita în vederea evaluării nr........... la sediul furnizorului de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator / punctul de lucru/filiala . .. . . . .. . .. . .. . .. . .. . .. . .. . .. . ... . .. .. .. .. . .. .. . . .. . . . al/a furnizorului de serv1c11 medicale paraclinice analize medicale de laborator
.........................................................sediu/punct de lucru/filială cu adresa:
...........................................................................localitatea ...............
la data....................... Au primit în acest scop chestionarul nr.............
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat la cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr........... Data.......
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE - ANALIZE MEDICALE DELABORATOR
PROCES VERBAL
Subsemnatul / subsemnata ....................................................... evaluator al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator a............................................ şi subsemnatul / subsemnata
.. .. .. . ... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. evaluator al Comisiei de Evaluare a Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice Analize Medicale de Laborator a
.. .. .... .. .. ...... .. .. ... .. .. .. .. ..... desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr. să
efectuăm vizita de evaluare nr....., am efectuat această vizită la adresa indicată, la data................ şi am completat chestionarul nr.......şi tabelele anexe, după cum urmează aferente dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita
în vederea evaluării a fost efectuată în prezenţa reprezentantului legal al furnizorului de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator / punctului de lucru, filialei domnul / doamna................................................., iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr......... .
Furnizorul de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator a obţinut
......DA NU
Reprezentant legal ........................................al furnizorului de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator / punct de lucru / filială
Semnătura .........................
Ştampila furnizorului de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator / punctului de lucru / filialei.......................
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator................
Semnătura ...............
Evaluator. ...............
Semnătura...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE - ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul / subsemnata ....................................................., angajat
/angajată al/a casei de asigurări de sănătate a.........................../expert propus ca evaluator pentru evaluarea furnizorilor de servicii medicale paraclinice-analize medicale de laborator, cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice de evaluare pentru evaluarea furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea furnizorilor de servicii medicale paraclinice - analize medicale de laborator în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura,
Data......................................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr................
Data ................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE -ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul aflat la adresa,
str.................................nr......localitatea .....................judeţ/sector. ...........
având reprezentant legal pe cu certificatul de
înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale...............nr actul de
înfiinţare sau organizare a unităţii sanitare autorizaţia sanitară de
funcţionare nr.............autorizaţia de funcţionare nr...........cont nr deschis
la Trezoreria statului sau cont nr................deschis la Banca cod fiscal
................................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,
ANEXA nr. 6
la normele metodologice
Nr................
Data................
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PARACLINICE - ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
DECIZIE DE EVALUARE
Furnizorul aflat la adresa,
str...................................nr.....localitatea................judeţ/sector..................
având reprezentant legal pe cu certificatul de
înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale.................nr actul de
înfiinţare sau organizare a unităţii sanitare autorizaţia sanitară de
funcţionare nr.............autorizaţia de funcţionare nr...........cont nr deschis
la Trezoreria statului sau cont nr.................deschis la Banca cod fiscal
.................................a obţinut ......DA NU
Observaţii ...........................................................................................
Valabilitatea Deciziei de Evaluare este până la ............
PREŞEDINTE,
ANEXA Nr. 42
ANEXA nr. 1
la normele metodologice
DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul ........................................................reprezentant legal al cabinetului medical de medicină de familie, cabinetului medical de specialitate, centrului medical, centrului de diagnostic şi tratament sau centrului de sănătate ...........................................................................aflat la adresa,
str.......................................... nr......... localitatea ......................................
judeţul...............telefon.................fax................cu certificat de înregistrare în registrul unic al cabinetelor medicale .................nr.........sau actul de înfiinţare sau orgamzare a unităţii sanitare................autorizaţia sanitară de funcţionare nr.............cont nr.................deschis la Trezoreria statului sau cont nr............deschis la Banca................, cod fiscal asigurarea
de răspundere civilă în domeniul medical pentru furnizor nr cu valabilitate până
la...........asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical pentru personalul medico-sanitar nr.............autorizaţii de liberă practică/certificatele de membru ale Colegiului Medicilor din România pentru un număr de......angajaţi, solicit evaluarea în vederea contractării de servicii corespunzătoare specialităţilor din structură. Menţionez că structura pentru care solicit evaluarea are următoarele cabinete de specialitate:
Anexez documentele solicitate, conform Hotărârilor Subcomisiei Naţionale de Evaluare a Cabinetelor Medicale de Medicină de Familie, Cabinetelor Medicale de Specialitate, Centrelor Medicale, Centrelor de Diagnostic şi Tratament şi Centrelor de Sănătate şi aduse la cunoştinţă de Comisia de Evaluare a Cabinetelor Medicale de Medicină de Familie, Cabinetelor Medicale de Specialitate, Centrelor Medicale, Centrelor de Diagnostic şi Tratament şi Centrelor de Sănătate.
Mă oblig prin prezenta să fumizez evaluatorilor, informaţiile şi documentele necesare vizitei în vederea evaluării, precum şi acces liber în spaţiile deţinute.
Furnizorul acordă servicii medicale şi în competenţele .......................................
Furnizorul are următoarele puncte de lucru ......................................................
Furnizorul este condus de medic coordonator. care se
legitimează cu BI/CI seria......nr...........şi are contract de muncă nr........... .
Data............... Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de Evaluare a Cabinetelor Medicale de Medicină de Familie, Cabinetelor Medicale de Specialitate, Centrelor Medicale, Centrelor de Diagnostic şi Tratament şi Centrelor de Sănătate
ANEXA nr. 2
la normele metodologice
Nr............................
Data........................
Judeţul.....................
DISPOZIŢIE PENTRU VIZITA DE EVALUARE
pentru evaluare în sistemul asigurărilor sociale de sănătate
Se numeşte domnul / doamna . . .. .. . .. . .. . .. .. . .. . ... .. .. . .. . .. . . . . .. care se legitimează cu BI/CI seria..... nr................... şi domnul / doamna ........................................
care se legitimează cu BI/CI seria..... nr pentru a efectua vizita în vederea
evaluării nr....... la cabinetul medical de medicină de familie, cabinetul medical de specialitate, centrul medical, centrul de diagnostic şi tratament sau centrul de sănătate / punctul de lucru ......................................................................cu adresa:
. localitatea
.............................. la data Au primit în acest scop chestionarul
nr................
MEDIC-ŞEF
Am luat la cunoştinţă Evaluator
Am luat Ia cunoştinţă Evaluator
ANEXA nr. 3
la normele metodologice
Nr..........
Data........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR MEDICALE DE MEDICINĂ DE FAMILIE, CABINETELOR MEDICALE DE SPECIALITATE, CENTRELOR MEDICALE, CENTRELOR DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT ŞI CENTRELOR DE SĂNĂTATE
PROCES VERBAL
Subsemnatul I subsemnata evaluator al
Comisiei de Evaluare a Cabinetelor Medicale de Medicină de Familie, Cabinetelor Medicale de Specialitate, Centrelor Medicale, Centrelor de Diagnostic şi Tratament şi Centrelor de Sănătate a....................... şi subsemnatul / subsemnata
.................................. evaluator al Comisiei de Evaluare a Cabinetelor Medicale de Medicină de Familie, Cabinetelor Medicale de Specialitate, Centrelor Medicale, Centrelor de Diagnostic şi Tratament şi Centrelor de Sănătate a....................... desemnaţi prin dispoziţia de evaluare nr...... să efectuăm vizita în vederea evaluării nr...., am efectuat această vizită la adresa indicată, la data şi am completat
chestionarul nr.......şi tabelele anexe, după cum urmează ......................................... aferente dispoziţiei pentru vizita în vederea evaluării. Vizita a fost efectuată în prezenţa conducătorului furnizorului, domnul / doamna
·····························································, iar rezultatele acesteia sunt consemnate în chestionarul nr..........
Furnizorul de servicii medicale a obţinut ......DA NU
Conducător al furnizornlui de servicii medicale:
Semnătura .........................
Ştampila furnizorului de servicii medicale
Prezentul proces verbal se întocmeşte în două exemplare din care un exemplar rămâne la furnizor.
Evaluator. ...............
Semnătura ...............
Evaluator. ...............
Semnătura ...............
ANEXA nr. 4
la normele metodologice
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR MEDICALE DE MEDICINĂ DE FAMILIE, CABINETELOR MEDICALE DE SPECIALITATE, CENTRELOR MEDICALE, CENTRELOR DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT ŞI CENTRELORDESĂNĂTATE
DECLARAŢIE DE COMPATIBILITATE
Subsemnatul/ subsemnata , angajat /angajată
al/a casei de asigurări de sănătate a judeţului .........................../expert propus ca evaluator pentru evaluarea cabinetelor medicale de medicină de familie, cabinetelor medicale de specialitate, centrelor medicale, centrelor de diagnostic şi tratament şi centrelor de sănătate cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal, privind falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de art. 7, cap. III din normele metodologice pentru evaluarea cabinetelor medicale de medicină de familie, cabinetelor medicale de specialitate, centrelor medicale, centrelor de diagnostic şi tratament şi centrelor de sănătate. Mă oblig să solicit încetarea calităţii de evaluator pentru evaluarea cabinetelor medicale de medicină de familie, cabinetelor medicale de specialitate, centrelor medicale, centrelor de diagnostic şi tratament şi centrelor de sănătate în cazul în care condiţiile de mai sus nu mai sunt îndeplinite.
Semnătura
Data......................................
ANEXA nr. 5
la normele metodologice
Nr............
Data.........
ANTET CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
COMISIA DE EVALUARE A CABINETELOR MEDICALE DE MEDICINĂ DE FAMILIE, CABINETELOR MEDICALE DE SPECIALITATE, CENTRELOR MEDICALE, CENTRELOR DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT ŞI CENTRELOR DE SĂNĂTATE
NOTIFICARE PRIVIND EVALUAREA
Furnizorul/punctul de lucru aflat la adresa,
str..........................................nr......localitatea .................judeţ/sector. .........
având reprezentant legal pe cu certificat de înregistrare în
registrul unic al cabinetelor medicale ....................nr sau actul de înfiinţare sau
organizare a unităţii sanitare autorizaţia sanitară de funcţionare
nr......................cont nr. deschis la Trezoreria statului sau cont
nr......................deschis la Banca ......................, cod fiscal a obţinut
......DA NU
Observaţii ..............................................................................................
Termenul acordat pentru îndeplinirea în totalitate a criteriilor de eligibilitate este de
. zile
PREŞEDINTE,