ORDIN nr. 655 din 24 decembrie 2002privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 333/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind producerea, comercializarea şi utilizarea carnii separate mecanic
EMITENT
  • MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
  • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 1 din 6 ianuarie 2003



    Având în vedere prevederile art. 31 alin. 1 din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,vazand Referatul de aprobare nr. 162.270 din 18 decembrie 2002, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor emite următorul ordin:  +  Articolul 1Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 333/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind producerea, comercializarea şi utilizarea carnii separate mecanic, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 808 din 7 noiembrie 2002, se modifica şi se completează după cum urmează:1. Alineatul (2) al articolului 3 va avea următorul cuprins:"(2) Fiecare transport de carne de porc separată mecanic, provenit din import, va fi însoţit de certificatul de sănătate conform modelului stabilit pentru importul de carne proaspăta de porc, iar în cazul carnii de pasare separate mecanic, de un certificat de sănătate conform modelului stabilit pentru importul de carne proaspăta de pasare."2. Anexele nr. 1 şi 2 la norma sanitară veterinara se abroga.3. Articolul 8 se abroga.4. Alineatul (1) al articolului 23 din anexa va avea următorul cuprins:"Art. 23. - (1) Carnea separată mecanic este destinată numai prelucrării în produse din carne tratate termic în unităţi autorizate sanitar veterinar, care dispun de echipamente tehnice dotate cu aparatura pentru înregistrarea grafica a temperaturii şi duratei tratamentului termic aplicat şi care pot face dovada realizării acestor operaţiuni prin termograme pentru fiecare sortiment de produs fabricat."  +  Articolul 2Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuBucureşti, 24 decembrie 2002.Nr. 655.------------