ORDIN nr. 38 din 17 martie 2014pentru modificarea anexei nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2013
EMITENT
  • AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
  • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 219 din 27 martie 2014



    Văzând Referatul de aprobare nr. 556 din 14 februarie 2014, întocmit de Direcţia generală afaceri interne şi administraţie din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:  +  Articolul IAnexa nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2013*).--------- Notă *) Inflaţia a fost calculată pentru perioada aprilie 2013-decembrie 2013.  +  Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Autorităţii NaţionaleSanitare Veterinare şipentru Siguranţa Alimentelor,Vladimir Alexandru MănăstireanuBucureşti, 17 martie 2014.Nr. 38.  +  Anexa -----(Anexa nr. 8 la norma sanitară veterinară)------------------------------------------TARIFEpentru autorizarea sanitară veterinară aunităţilor care produc, procesează, depozitează,transportă şi/sau distribuie produse de origine animală
    Partea Unitatea Tarif de autorizare - lei/unitate/obiectiv -
    I Unităţi cu activităţi generale: Depozit frigorific .......................... Unitate de reambalare ....................... Piaţă agroalimentară, piaţa en-gros, hală pentru desfacerea produselor de origine animală ........ 398 663 398
    II Carne de ungulate domestice: Abator .......................... Unitate de tranşare .................. 663 530
    III Carne de pasăre şi lagomorfe: Abator de păsări .......................... Unitate de tranşare carne pasăre ............ 663 530
    IV Carne de vânat de crescătorie: Abator .......................... Unitate de tranşare carne de vânat .......... 663 530
    V Carne de vânat sălbatic: Unitate de manipulare ................ Unitate de tranşare............ 530 398
    VI Carne tocată, preparată şi carne separată mecanic: Unitate pentru producerea cărnii tocate ..... Unitate carne preparată ..................... Unitate carne separată mecanic .............. 530 530 530
    VII Produse din carne: Unitate de procesare ............. 663
    VIII Moluşte bivalve vii: Centru de colectare moluşte bivalve vii ..... Centru de purificare moluşte bivalve vii .... 398 398
    IX Peşte şi produse din pescuit: Vas-fabrică .......................... Vas-congelator .......................... Unitate produse proaspete din pescuit ...... Unitate procesare produse din pescuit ...... Piaţa de licitaţie peşte şi produse din pescuit ........................ Piaţa de desfacere ......................... Centrul de colectare peşte ................. Fermă de acvacultură cu centru de colectare peşte integrat ........................ 663 663 663 663 530 530 219 109
    X Lapte şi produse din lapte: Centru de colectare a laptelui .............. Unitate de procesare a laptelui materie primă .......................... Unitate de procesare a produselor lactate ... 133 663 586
    XI Ouă şi produse din ouă: Centru de ambalare a ouălor ................. Unitate producere ou lichid ................. Unitate procesare ouă ....................... 398 663 663
    XII Pulpe de broască şi melci Unitate de procesare pulpe de broască şi melci .......................... 663
    XIII Grăsimi animale, untură şi jumări: Centru de colectare grăsimi animale ......... Unitate de procesare grăsimi animale ........ 398 663
    XIV Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: Unitate de procesare stomacuri, vezici şi intestine .......................... 663
    XV Gelatină: Centru de colectare materii prime pentru gelatină .......................... Unitate producere a gelatinei .............. 398 663
    XVI Colagen: Centru de colectare materii prime pentru colagen .......................... Unitate producere a colagenului ............. 398 663
    XVII Alte activităţi: Unitate de prelucrare a mierii de albine şi/sau produse apicole ..................... Şlep .......................... Vagon frigorific .......................... Navă pescador .......................... Aeronavă .......................... Mijloace auto specializate .................. 586 398 398 398 398 116
    -----------