ORDIN nr. 560/1.271/339/210/2006pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
Publicat în
MONITORUL OFICIAL nr. 10 din 8 ianuarie 2007
Având în vedere prevederile art. 34 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producției, circulației și comercializării alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 57/2002,ținând cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare,în temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății Publice, ale art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, cu modificările ulterioare, precum și ale art. 3 alin. (3), ale art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia,văzând Referatul de aprobare nr. 90.478/2006, întocmit de Direcția generală implementare politici sectoriale și de piață,ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, ministrul sănătății publice, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emit următorul ordin: + Articolul 1Se aprobă Normele cu privire la comercializarea produselor din carne, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. + Articolul 2Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății Publice, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin direcțiile pentru agricultură și dezvoltare rurală județene și a municipiului București, respectiv prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, oficiile județene pentru protecția consumatorilor și direcțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor județene și a municipiului București, vor controla modul de respectare a prevederilor prezentului ordin. + Articolul 2^1Produsele fabricate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin se comercializează până la epuizarea stocurilor, cu încadrarea în data durabilității minimale.------------Art. 2^1 a fost introdus de art. I din ORDINUL nr. 642 din 3 august 2007 publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 560 din 15 august 2007. + Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, și va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării.
Ministrul agriculturii,
pădurilor și dezvoltării rurale,
Gheorghe Flutur
Ministrul sănătății publice,
Gheorghe Eugen Nicolăescu
p. Președintele Autorității
Naționale pentru Protecția
Consumatorilor,
Gheorghe Ciubotaru
Președintele Autorității
Naționale Sanitare Veterinare
și pentru Siguranța
Alimentelor,
Marian Avram + AnexăNORMEcu privire la comercializarea produselor din carne
EMITENT |
Având în vedere prevederile art. 34 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producției, circulației și comercializării alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 57/2002,ținând cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare,în temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății Publice, ale art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, cu modificările ulterioare, precum și ale art. 3 alin. (3), ale art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia,văzând Referatul de aprobare nr. 90.478/2006, întocmit de Direcția generală implementare politici sectoriale și de piață,ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, ministrul sănătății publice, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor emit următorul ordin: + Articolul 1Se aprobă Normele cu privire la comercializarea produselor din carne, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. + Articolul 2Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătății Publice, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin direcțiile pentru agricultură și dezvoltare rurală județene și a municipiului București, respectiv prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, oficiile județene pentru protecția consumatorilor și direcțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor județene și a municipiului București, vor controla modul de respectare a prevederilor prezentului ordin. + Articolul 2^1Produsele fabricate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin se comercializează până la epuizarea stocurilor, cu încadrarea în data durabilității minimale.------------Art. 2^1 a fost introdus de art. I din ORDINUL nr. 642 din 3 august 2007 publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 560 din 15 august 2007. + Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, și va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării.
Ministrul agriculturii,
pădurilor și dezvoltării rurale,
Gheorghe Flutur
Ministrul sănătății publice,
Gheorghe Eugen Nicolăescu
p. Președintele Autorității
Naționale pentru Protecția
Consumatorilor,
Gheorghe Ciubotaru
Președintele Autorității
Naționale Sanitare Veterinare
și pentru Siguranța
Alimentelor,
Marian Avram + AnexăNORMEcu privire la comercializarea produselor din carne