ORDIN nr. 29 din 22 martie 2013pentru modificarea anexei nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012
EMITENT
  • AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
  • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 184 din 2 aprilie 2013



    Văzând Referatul de aprobare nr. 209 din 28 ianuarie 2013, întocmit de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:  +  Articolul IAnexa nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012.  +  Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Preşedintele Autorităţii NaţionaleSanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,Vladimir Alexandru MănăstireanuBucureşti, 22 martie 2013.Nr. 29.  +  Anexa (Anexa nr. 8 la norma sanitară-veterinară)TARIFEpentru autorizarea sanitară veterinară a unităţilor care produc,procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuieproduse de origine animală
    Partea Unitatea Tariful de autorizare - lei/unitate/obiectiv -
    I Unităţi cu activităţi generale: Depozit frigorific .......................... Unitate de reambalare ....................... Piaţă agroalimentară, piaţa en-gros, hală pentru desfacerea produselor de origine animală ........ 388 646 388
    II Carne de ungulate domestice: Abator .......................... Unitate de tranşare .................. 646 516
    III Carne depasăre şi lagomorfe: Abator de păsări .......................... Unitate de tranşare carne pasăre ............ 646 516
    IV Carne de vânat de crescătorie: Abator .......................... Unitate de tranşare carne de vânat .......... 646 516
    V Carne de vânat sălbatic: Unitate de manipulare ................ Unitate de tranşare............ 516 388
    VI Carne tocată, preparată şi carne separată mecanic: Unitate pentru producerea cărnii tocate ..... Unitate carne preparată ..................... Unitate carne separată mecanic .............. 516 516 516
    VII Produse din carne: Unitate de procesare ............. 646
    VIII Moluşte bivalve vii: Centru de colectare moluşte bivalve vii ..... Centru de purificare moluşte bivalve vii .... 388 388
    IX Peşte şi produse din pescuit: Vas-fabrică .......................... Vas-congelator .......................... Unitate produse proaspete din pescuit ...... Unitate procesare produse din pescuit ...... Piaţa de licitaţie peşte şi produse din pescuit ........................ Piaţa de desfacere ......................... Centrul de colectare a peştelui ............ Fermă de acvacultură cu centru de colectare a peştelui integrat ........................ 646 646 646 646 516 516 213 106
    X Lapte şi produse din lapte: Centru de colectare a laptelui .............. Unitate de procesare a laptelui materie primă .......................... Unitate de procesare a produselor lactate ... 130 646 571
    XI Ouă şi produse din ouă: Centru de ambalare a ouălor ................. Unitate producere ou lichid ................. Unitate procesare ouă ....................... 388 646 646
    XII Pulpe de broască şi melci: Unitate de procesare pulpe de broască şi melci .......................... 646
    XIII Grăsimi animale, untură şi jumări: Centru de colectare grăsimi animale ......... Unitate de procesare grăsimi animale ........ 388 646
    XIV Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: Unitate de procesare stomacuri, vezici şi intestine .......................... 646
    XV Gelatină: Centru de colectare materii prime pentru gelatină .......................... Unitate producere a gelatinei .............. 388 646
    XVI Colagen: Centru de colectare materii prime pentru colagen .......................... Unitate producere a colagenului ............. 388 646
    XVII Alte activităţi: Unitate de prelucrare a mierii de albine şi/sau a produselor apicole ................ Şlep .......................... Vagon frigorific .......................... Navă pescador .......................... Aeronavă .......................... Mijloace auto specializate .................. 571 388 388 388 388 113
    ---------