ORDIN nr. 33 din 29 iulie 2011pentru modificarea anexei nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010
EMITENT
  • AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
  • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 647 din 9 septembrie 2011



    Văzând Referatul de aprobare nr. 881 din 26 iulie 2011, întocmit de Direcţia buget, finanţe, investiţii, achiziţii, patrimoniu şi administrativ şi de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:  +  Articolul IAnexa nr. 8 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 57/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 6 iulie 2010, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.  +  Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Preşedintele Autorităţii NaţionaleSanitare Veterinareşi pentru Siguranţa Alimentelor,Radu Roatiş CheţanBucureşti, 29 iulie 2011.Nr. 33.  +  Anexa -----(Anexa nr. 8 la norma sanitară veterinară)------------------------------------------TARIFEpentru autorizarea sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală
    Partea Unitatea Tariful de autorizare - lei/unita- te/obiectiv
    I Unităţi cu activităţi generale: Depozit frigorific ............................ Unitate de reambalare ......................... Piaţă agroalimentară, piaţa angro, hală pentru desfacerea produselor de origine animală ................ 372 619 372
    II Carne de ungulate domestice: Abator .................................... Unitate de tranşare ....................... 619 495
    III Carne de pasăre şi lagomorfe: Abator de păsări ................................ Unitate de tranşare a cărnii de pasăre .......... 619 495
    IV Carne de vânat de crescătorie: Abator ..................................... Unitate de tranşare a cărnii de vânat ............ 619 495
    V Carne de vânat sălbatic: Unitate de manipulare .............................. Unitate de tranşare ................................ 495 372
    VI Carne tocată, preparată şi carne separată mecanic: Unitate pentru producerea cărnii tocate ................ Unitate pentru carne preparată ......................... Unitate pentru carne separată mecanic .................. 495 495 495
    VII Produse din carne: Unitate de procesare .................................. 619
    VIII Moluşte bivalve vii: Centru de colectare a moluştelor bivalve vii .......... Centru de purificare a moluştelor bivalve vii ......... 372 372
    IX Peşte şi produse din pescuit: Vas fabrică .......................................... Vas congelator ....................................... Unitate pentru produse proaspete din pescuit ......... Unitate de procesare a produselor din pescuit ........ Piaţa de licitaţie a peştelui şi produselor din pescuit .......................................... Piaţa de desfacere ................................... Centru de colectare a peştelui ....................... Fermă de acvacultură cu centru de colectare a peştelui integrat ............................................. 619 619 619 619 495 495 204 102
    X Lapte şi produse din lapte Centru de colectare a laptelui ....................... Unitate de procesare a laptelui materie primă ........ Unitate de procesare a produselor lactate ............ 124 619 548
    XI Ouă şi produse din ouă Centru de ambalare a ouălor .......................... Unitate de producere a oului lichid .................. Unitate de procesare a ouălor ........................ 372 619 619
    XII Pulpe de broască şi melci Unitate de procesare a pulpelor de broască şi melcilor ............................................. 619
    XIII Grăsimi animale, untură şi jumări: Centru de colectare a grăsimilor animale ............. Unitate de procesare a grăsimilor animale ............ 372 619
    XIV Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: Unitate de procesare a stomacurilor, vezicilor şi intestinelor ......................................... 619
    XV Gelatina: Centru de colectare a materiilor prime pentru gelatină ............................................. Unitate de producere a gelatinei ..................... 372 619
    XVI Colagen: Centru de colectare a materiilor prime pentru colagen .............................................. Unitate de producere a colagenului ................... 372 619
    XVII Alte activităţi: Unitate de prelucrare a mierii de albine şi/sau produselor apicole ................................... Şlep ................................................. Vagon frigorific ..................................... Navă pescador ........................................ Aeronavă ............................................. Mijloace auto specializate ........................... 548 372 372 372 372 109
    --------