ANEXA nr. 21 din 10 noiembrie 2004
PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE
EMITENT
  • GUVERNUL
  • Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004



    PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE
    Note de Capitol
    1. Capitolul nu cuprinde:
    a) amestecurile de legume, de la poziţia 07.12;
    b) înlocuitorii prajiti de cafea, conţinând cafea în orice proporţie (poziţia 09.01);
    c) ceaiul aromatizat (poziţia 09.02);
    d) mirodeniile şi alte produse de la poziţiile 09.04 până la 09.10;
    e) preparatele alimentare, altele decât produsele descrise la poziţia 21.03 sau 21.04, conţinând peste 20% din greutate carnati, carnaciori, salamuri, carne, organe, sânge, peste, crustacee, moluste, alte nevertebrate acvatice, sau o combinaţie din aceste produse (Capitolul 16);
    f) drojdiile condiţionate ca medicamente şi celelalte produse de la poziţiile 30.03 sau 30.04;
    g) enzimele preparate de la poziţia 35.07.
    2. Extractele de inlocuitori menţionaţi la Nota 1 b) de mai sus, se încadrează la poziţia 21.01.
    3. În sensul prevederilor poziţiei 21.04, prin expresia preparate alimentare compuse omogenizate se înţelege, preparatele constituite dintr-un amestec fin omogenizat, din mai multe substanţe de baza, cum sunt: carne, peste, legume, fructe, condiţionate pentru vânzarea cu amănuntul, ca produse alimentare pentru copii sau în scopuri dietetice, în recipiente cu un conţinut de maximum 250 g. Pentru aplicarea acestei definiţii, se va face abstractie de diversele ingrediente adăugate amestecului, în cantităţi mici pentru condimentare, conservare sau alte scopuri. Asemenea preparate pot conţine o cantitate mica de fragmente vizibile.
    Note complementare
    1. În sensul codurilor 2106.10.20 şi 2106.90.92, expresia "amidon sau fecule" cuprinde, de asemenea, produsele de degradare a amidonului sau a fecalelor.
    2. În sensul codului 2106.90.10. se înţelege prin "preparate numite topite" preparatele cu un conţinut în greutate de grăsimi din lapte de minimum 12% şi sub 18%, obţinute din branza topita (numai Emmentaler şi Gruyere), la care se adauga vin alb, kirsch, amidon şi condimente şi prezentate într-un ambalaj imediat de maximum 1 Kg.
    3. În sensul codului 2106.90.20, expresia "preparate alcoolice compuse, altele decât cele pe bază de substanţe odoriferante, de tipul celor utilizate pentru fabricarea băuturilor" cuprinde preparatele care au un titru alcoolic volumic peste 0,5% vol.
    4. În sensul codului 2106.90.30, prin termenul "izoglucoza" se înţelege produsul obţinut pornind de la glucoza sau de la polimerii acesteia, cu un conţinut, în greutate, în stare uscata, de minimum 10% fructoza.
    *Font 8*
    Codul tarifar Denumirea mărfii UM supl Taxa vamală
    21.01 2101.11 2101.11.11 2101.11.19 2101.12 2101.12.92 2101.12.98 2101.20 2101.20.20 2101.20.92 2101.20.98 2101.30 2101.30.11 2101.30.19 2101.30.91 2101.30.99 21.02 2102.10 2102.10.10 2102.10.31 2102.10.39 2102.10.90 2102.20 2102.20.11 2102.20.19 2102.20.90 2102.30.00 21.03 2103.10.00 2103.20.00 2103.30 2103.30.10 2103.30.90 2103.90 2103.90.10 2103.90.30 2103.90.90 21.04 2104.10 2104.10.10 2104.10.90 2104.20.00 2105.00 2105.00.10 2105.00.91 2105.00.99 21.06 2106.10 2106.10.20 2106.10.80 2106.90 2106.90.10 2106.90.20 2106.90.30 2106.90.51 2106.90.55 2106.90.59 2106.90.92 2106.90.98 Extracte, esente şi concentrate de cafea, de ceai sau de mate şi preparate pe bază de aceste produse sau pe bază de cafea, de ceai sau de mate; cicoare prajita şi alţi inlocuitori prajiti de cafea şi extractele, esentele şi concentratele lor: - Extracte, esente şi concentrate de cafea şi preparate pe baza acestor extracte, esente sau concentrate sau pe bază de cafea; -- Extracte, esente şi concentrate: --- Cu un conţinut de materie uscata provenită din cafea, de minimum 95% din greutate --- Altele -- Preparate pe bază de extracte, de esente sau de concentrate sau pe bază de cafea: --- Pe baza de extracte, esente sau concentrate de cafea --- Altele - Extracte, esente şi concentrate de ceai sau de mate şi preparate pe baza acestor extracte, esente sau concentrate sau pe bază de ceai sau de mate: -- Extracte, esente şi concentrate -- Preparate: --- Pe baza de extracte, esente sau concentrate de ceai sau mate --- Altele - Cicoare prajita şi alţi inlocuitori prajiti de cafea şi extractele, esentele şi concentratele lor: -- Cicoare prajita şi alţi inlocuitori prajiti de cafea: --- Cicoare prajita --- Altele -- Extracte, esente şi concentrate de cicoare prajita şi de alţi inlocuitori prajiti de cafea: --- De cicoare prajita --- Altele Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme monocelulare moarte (cu excepţia vaccinurilor de la poziţia 30.02); praf de copt preparat: - Drojdii active: -- Drojdii de cultura -- Drojdii pentru panificatie: --- Uscate --- Altele -- Altele - Drojdii inactive; alte microorganisme monocelulare moarte: -- Drojdii inactive: --- În tablete, cuburi sau în alte forme similare, sau în ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 1 kg --- Altele -- Altele - Praf de copt preparat Preparate pentru sosuri şi sosuri preparate; condimente şi produse de asezonare, amestecate; făina de mustar şi mustar preparat: - Sos de soia - Ketchup şi alte sosuri, de tomate - Făina şi pudra de mustar şi mustar preparat: -- Făina şi pudra de mustar -- Mustar preparat - Altele: -- Chutney (condimente) de mango, lichide -- Biter aromat, cu o concentraţie de alcool funcţie de volum de minimum 44,2% vol. şi de maximum 49,2% vol., cu un conţinut de gentiana, mirodenii şi ingrediente diverse cuprins între 1,5% şi 6% din greutate, cu un conţinut de zahăr între 4% şi 10% şi prezentat în recipiente cu un conţinut de maximum 0,50 l -- Altele Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau supe crema preparate; preparate alimentare compuse omogenizate: - Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau supe crema preparate: -- Uscate -- Altele - Preparate alimentare compuse omogenizate Inghetate şi alte produse similare sub forma inghetata, comestibile, cu sau fără cacao: - Care nu conţin grăsimi din lapte, sau conţin sub 3% din greutate grăsimi din lapte - Cu un conţinut de grăsimi din lapte: -- De minimum 3% dar sub 7% -- De minimum 7% Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în altă parte: - Concentrate de proteine şi substanţe proteice texturate: -- Care nu conţin grăsimi din lapte, zaharoza, izoglucoza, glucoza, amidon sau făina de cartofi (fecule), sau conţin sub 1,5% grăsimi din lapte, sub 5% zaharoza sau izoglucoza, sub 5% glucoza, amidon sau fecule -- Altele - Altele: - Preparate numite "topite" - Preparate alcoolice compuse, altele decât cele pe bază de substanţe odorifiante, de tipul celor utilizate pentru fabricarea băuturilor -- Siropuri de zahăr, aromatizate sau cu adaos de coloranti: --- De izoglucoza --- Altele: ---- De lactoza ---- De glucoza sau de maltodextrine ---- Altele -- Altele: --- Care nu conţin grăsimi din lapte, zaharoza, izoglucoza, glucoza, amidon, sau fecule, sau conţin sub 1,5% grăsimi din lapte, sub 5% zaharoza sau izoglucoza, sub 5% glucoza, amidon sau fecule --- Altele - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1 alc. 100% - - - - - - - - - - 1 alc. 100% - - - - - - 18 18 18 18 25 25 25 40 40 40 40 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 220 220 220 18 18 18 220 18 18 18 18 18 18

    --------