SCHEMA DE AJUTOR DE STAT din 31 decembrie 2015 (*actualizată*)"Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorul pomicol, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole"(actualizată până la data de 22 iulie 2016*)
EMITENT
  • MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE




  • ---------- Notă

    ──────────

    *) Aprobată de ORDINUL nr. 3.433/2015, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 17 din 11 ianuarie 2016.

    ──────────
     +  Anexa 1la schemăDOMENIILE DE INTERVENŢII ELIGIBILEîn cadrul submăsurii 4.2 pentru care se acordă sprijin pentru investiţiiiniţiale întreprinderilor în cadrul schemei de ajutor de stat "Stimulareadezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorulpomicol, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vedereaobţinerii de produse neagricole"*Font 8*┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐│Nr. │ Denumire activitate/activităţi din domeniile de intervenţii │Corespondenţă nomenclatoare ││crt.│ eligibile în cadrul submăsurii 4.2 pentru care se acordă ├────────┬───────────────────┤│ │ sprijin pentru investiţii iniţiale întreprinderilor prin │ Grupe/ │ Nomenclatura ││ │ prezenta schemă │ clase │combinată Bruxelles││ │ │ CAEN │ non-anexa I la ││ │ │ │ Tratatul privind ││ │ │ │ funcţionarea ││ │ │ │ Uniunii Europene │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────────────┤│ │INDUSTRIA ALIMENTARĂ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬───────────────────┤│ 1.│Fabricarea produselor lactate │ 105 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 1.1│Fabricarea îngheţatei │ 1052 │ 21.05 ││ │- fabricarea îngheţatei şi altor produse asemănătoare îngheţatei, cum│ │ ││ │este sorbetul │ │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 2.│Fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi a produselor din │ │ ││ │amidon │ 106 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 2.1│Fabricarea produselor de morărit, din care: │ │ ││ │- fabricarea amestecurilor de făină şi făină mixtă preparată şi a │ │ ││ │aluaturilor pentru pâine, prăjituri, biscuiţi sau cozonac │ 1061 │ 19.01, 19.04 ││ │- fabricarea produselor din cereale pentru mic dejun │ │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 3.│Fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase │ 107 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 3.1│Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete │ │ ││ │de patiserie │ 1071 │ 19.05 │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 3.2│Fabricarea biscuiţilor şi pişcoturilor; fabricarea prăjiturilor şi a │ │ ││ │produselor conservate de patiserie │ 1072 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 3.3│Fabricarea macaroanelor, tăieţeilor, cuş-cuş-ului şi altor produse │ │ ││ │făinoase similare │ 1073 │ 19.02 │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 4│Fabricarea altor produse alimentare │ 108 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 4.1│Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor │ │ ││ │zaharoase │ │ ││ │- fabricarea ciocolatei şi a specialităţilor de ciocolată │ 1082 │ 18.06, 17.04 ││ │- fabricarea produselor zaharoase: caramele, nuga, fondante, │ │ ││ │ciocolată albă │ │ ││ │- fabricarea dulciurilor sub formă de tablete şi pastile │ │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 4.2│Fabricarea condimentelor şi ingredientelor - fabricarea mirodeniilor,│ │ ││ │sosurilor şi condimentelor: │ │ ││ │- făină şi pudră de muştar; │ 1084 │ 21.03 ││ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │ ││ │- muştar preparat etc. │ │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 4.3│Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate şi a alimentelor │ │ ││ │dietetice - fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriţionale │ │ ││ │speciale: │ │ ││ │- lapte praf pentru sugari; │ │ ││ │- lapte şi alte alimente speciale pentru copii mici; │ │ ││ │- alimente pentru sugari; │ │ ││ │- alimente cu aport scăzut şi redus de calorii, pentru controlul │ 1086 │ 19.01, 21.04 ││ │greutăţii; │ │ ││ │- alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale; │ │ ││ │- alimente cu conţinut scăzut de sodiu, inclusiv sare fără sodiu sau │ │ ││ │sare dietetică fără sodiu; │ │ ││ │- alimente fără gluten; │ │ ││ │- alimente destinate consumului în cazul efortului muscular intens, │ │ ││ │în special pentru sportivi; │ │ ││ │- alimente pentru persoane care suferă de tulburări ale │ │ ││ │metabolismului carbohidraţilor (diabet) │ │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 4.4│Fabricarea altor produse alimentare n.c.a.: │ │ ││ │- fabricarea produselor din ouă, a albuminei din ouă │ │ ││ │- fabricarea drojdiei* de bere │ │ ││ │- fabricarea laptelui obţinut în afara lăptăriilor şi a │ 1089 │ 21.02, 21.04 ││ │înlocuitorilor de brânză │ │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 5.│Fabricarea băuturilor │ 110 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 5.1│Fabricarea berii │ │ ││ │- fabricarea băuturilor din malţ, cum sunt berea, berea neagră │ │ ││ │- fabricarea berii cu conţinut redus de alcool şi a berii fără alcool│ 1105 │ 22.02, 22.03 │└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────────────┘ Notă

    ──────────

    *) Inclusiv drojdia de panificaţie.

    ──────────
     +  Anexa 2la schemăDOMENIILE DE INTERVENŢII ELIGIBILEîn cadrul submăsurii 4.2a pentru care se acordă sprijin pentru investiţiiiniţiale întreprinderilor în cadrul schemei de ajutor de stat "Stimulareadezvoltării regionale prin realizarea de investiţii, inclusiv în sectorulpomicol, pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vedereaobţinerii de produse neagricole"*Font 8*┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐│Nr. │ Denumire activitate/activităţi din domeniile de intervenţii │Corespondenţă nomenclatoare ││crt.│ eligibile în cadrul submăsurii 4.2a pentru care se acordă ├────────┬───────────────────┤│ │ sprijin pentru investiţii iniţiale întreprinderilor prin │ Grupe/ │ Nomenclatura ││ │ prezenta schemă │ clase │combinată Bruxelles││ │ │ CAEN │ non-anexa I la ││ │ │ │ Tratatul privind ││ │ │ │ funcţionarea ││ │ │ │ Uniunii Europene │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────────────┤│ │INDUSTRIA ALIMENTARĂ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬───────────────────┤│ 1│Fabricarea altor produselor alimentare │ 108 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 1.1│Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor │ │ ││ │zaharoase - fabricarea dulciurilor sub formă de tablete şi pastile │ 1082 │ 17.04 │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 2.│Fabricarea băuturilor │ 110 │ │├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────────────┤│ 2.1│Distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice*1) │ │ ││ │- fabricarea de băuturi alcoolice distilate: whisky, coniac, gin, │ │ ││ │lichioruri etc. │ 1101 │ 22.08 ││ │- fabricarea de băuturi mixte cu alcool distilat │ │ ││ │- amestecarea alcoolurilor distilate │ │ ││ │- fabricarea alcoolurilor neutre │ │ │└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────────────┘ Notă

    ──────────

    *1) Exclusiv din fructe.

    ──────────
    ----------Schema de ajutor de stat a fost înlocuită cu schema de ajutor de stat din anexa la ORDINUL nr. 854 din 15 iulie 2016 publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 553 din 22 iulie 2016, potrivit art. I din ordinul mai sus menţionat.-------